Sport

2015.04.20. 11:00

Brassay Réka ezüstérmes

Budapest – A 30. Telekom Vivicittá Városvédő futás félmaratoni távján másodikként végzett Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója.

B. Virág Rita

Soha még ennyien nem neveztek a fővárosi eseményre, összesen 26 029 főt regisztráltak a szervezők. Két távon, félmaratonon és tíz kilométeren lehetett versenyezni. A 21 kilométeres viadalra már hetekkel ezelőtt betelt mind a 8500 hely, ami azt jelentette, a rajtnál több mint negyedóra kellett ahhoz, hogy az utolsó futó is elhagyja a helyszínt.

Egyébként összesen 75 országból kétezer külföldi sportember nevezett, olyan távoli helyekről is érkeztek, mint például Mexikó, Kirgizisztán, Bolívia, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, vagy Mongólia. A nők félmaratoni erőpróbája szép veszprémi sikerrel zárult: Brassay Réka triatlonista ugyanis másodikként ért célba 1:23:23-as időeredménnyel. A számot Merényi Tímea Krisztina nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!