Sport

2017.03.19. 18:23

BKSE U23: Tovább menetelnek a fiatalok

Balatonfüred – A tavasszal még nem kapott ki a Balatonfüredi KSE U23-as alakulata a férfi kézilabda NB I/B-ben. A hat meccs óta tartó széria legutóbbi áldozata a székesfehérvári Alba MÁV Előre gárdája volt.

B. Virág Rita

BKSE U23-Alba MÁV Előre
32:30 (16:18)

Balatonfüred, 250 néző. V.: Csányi, Zörgő. Balatonfüredi KSE U23: Kiss - Vágner 1, Máthé 3, Németh A. 4 (1), SZÖLLŐSI 3, Horváth L. 1, Szilágyi. Csere: ANDÓ (kapus), Orbán B. 1, VARGA 3, Kis, DÉBER 11 (1), NEMES 4, Kancel 1. Edző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/1, ill. 2/2.

Jól kezdték a hazaiak a találkozót (3:1), de érthetetlenül megtorpantak, elsiették a támadásaikat és a védekezésük is hagyott kívánni valót maga mögött. A sereghajtó élt a lehetőséggel, fordított, sőt rendre három góllal vezetett (6:9, 9:12). A 20. perc után Déber vette hátára csapatát és három találatával sikerül az egyenlítés (12:12). Sajnos azonban itt megállt a füredi tudomány. A balatoniak újra üldözőbe vették a fehérváriakat, akik két gólos előnnyel vonulhattak pihenni.

A térfélcserét követően folytatódott a fürediek vesszőfutása, az Alba jól őrizte előnyét (38. perc: 20:23). Aztán újra Déber pillanatai következtek, s remek góljaival előbb utolért ellenfelét a BKSE, majd a vezetést is átvette (54. perc: 30:27). A rendkívül elszántan küzdő vendégek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, a hátralévő percekben kétszer is visszajöttek egy gólra, s csak az utolsó pillanatban Orbán helyzete döntötte el véglegesen a két pont sorsát.

VKKFT-Százhalombatta
23:20 (9:11)

Veszprém, 100 néző. V.: Natkay, Szalai. Veszprémi KKFT: Andorka - Szmetán 2, Szobol 7 (1), Éles B. 3 (1), Vasvári G., Márton 7 (2), Hári. Csere: Szász (kapus), Füleki 1, Márkus 1, Kovács Gy. 1, Tóth M., Vasvári Á. 1., Tarlósi. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 14, ill. 10 perc. Hetesek: 6/4, ill., 5/4.

Bár Mártonnak és Szobolnak köszönhetően villámrajtot vett a házigazda (10. perc: 5:2), ezután hét percig kép- telen volt a rivális kapujába találni, amely ki is használta a bizonytalanságot, és a 17. percre egyenlített (5:5). Újabb négy percig egyik alakulat sem tudott gólt elérni, rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, végül a százhalombattaiak törték meg a kínosra elhúzódó csendet (21. perc: 5:6). Márton gólja kellett, mint egy falat kenyér, de sajnos rögtön érkezett a Batta válasza. Andorka és a védelem jól tette a dolgát, elöl viszont igencsak akadozott a gépezet, így a vendégek 11:9-re megléptek az első harminc perc végére.

Szünet után nagy elánnal folytatta a mérkőzést a Veszprém, ám továbbra is sok volt a hiba, így nem csökkent a különbség. A 40. percre sikerült utolérni az ellenfelet (14:14), s ettől kezdve szépen lassan megindult fölfelé a vendéglátó. A hajrá Éles bombájával indult (18:17), aztán Szobol vette kezébe az irányítást, és az 52. percben már 20:17 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben Andorka még bemutatott pár bravúrt, így a vendégeknek nem maradt esélyük a felzárkózásra.

Pásztor István: - Az első félidő kifejezetten rosszul alakult számunkra, de azt is mondhatnám, negyven per-cig gyengén kézilabdáztunk. Aztán szerencsére fordítani tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!