Sport

2015.03.28. 17:17

BFC: impotens támadójáték és vereség - Eltörött a védő orra

Ugyan mindössze egyszer jutott el a füredi kapuig a házigazda Dorog, mégis három ponttal gazdagodott, a labdarúgó NB III szombati játéknapján.

B. Virág Rita

Dorog-Balatonfüred  - 1:0 (0:0)

Dorog, 300 néző. V.: Gyarmati II.
Dorogi FC: Grósz - Koronczai, Berkó, Papes, Kinyik - Perovic, Fekecs, Sitku (Pázmándi), Hauser - Máruska, Tóth (Szatmári). Edző: Németh Szabolcs.
Balatonfüredi FC: Megyeri - Benkó (Kovács), Pécseli, Domján, Köbányai - Bánhidi, Simon, Nagy, Horváth - Switzer, Pavlitzky. Edző: Földesi Károly.

Gól: Máruska (85.).
Kiállítva: Papes (64.).

A találkozót megelőző este kidőlt a sorból Szabó Levente csapatkapitány, aki belázasodott, aztán szombat reggelre Gubicza Gábor is csatlakozott a maródihoz, így csak tartalékosan tudott kiállni a BFC.

Dorogon, az orkánszerű szélhez nem tudtak alkalmazkodni a csapatok, rengeteg technikai hiba tördelte a játékot, helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az első játékrész krónikájához tartozik még, hogy a balatoniak a 20. percben elvesztették Benkó Bencét is, aki a labda utáni harcban orrcsonttörést szenvedett. A dorogi támadó fordulásból lekönyökölte, s Benkót vérző és jókorára dagadt orral támogatták le a pályáról.

A szünet után a 64. percig különösebb esemény nem történt. Ekkor a sportszerűtlenül reklamáló Papest kiállította a játékvezető. Az emberelőnybe került Füred azonban nem tudott változtatni, teljesen veszélytelen maradt kapura. A 84. percben az egyetlen hazai kapura lövés viszont gólt hozott: a bal oldalon felfutó Berkó adott be, az ötös sarkán jókor érkezett Máruska, aki bal felső sarokba vágta a labdát.

Egy döntetlen szagú mérkőzésen, a teljesen impotens füredi támadójáték miatt megérdemelt vereséget szenvedett a vendég gárda.

Földesi Károly: - Rosszul indult a mérkőzés, hiszen két kulcsjátékosunkra sem számíthattunk betegség miatt. Így is volt esélyünk megnyerni a meccset, de egy kontrából mi kaptunk gólt. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk.

Jók: Sitku, ill. Pécseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!