Sport

2014.04.10. 13:10

Megye I.: Beveszi-e a Devecser az ösküiek várát?

A 20. forduló következik a labdarúgó megyei első osztályú pontvadászatban. A játéknapon összecsap a tágabb élmezőnyhöz tartozó Pét és Balatonalmádi, valamint az Öskü és a Devecser. Alsóházi derbi is lesz.

Horváth Gábor

A tabellát 44 ponttal a címvédő Úrkút vezeti, második helyen a 41 pontos Gyulafirátót áll, mindkét csapat hibátlan még a tavasszal. Egy egységgel a gyulafirátótiak mögött lemaradva a Csetény következik.

Péti MTE (5.)–Balatonalmádi (8.): Nehéz tavasz eleji sorsolása volt a Pétnek, amely ikszelt Csetényben, majd kikapott az Úrkúttól, múlt héten viszont 9:0-ra nyert Várpalotán. Az öt ponttal mögötte álló Almádi egyelőre hullámzó teljesítményt nyújt, a képességek alapján azonban meg tudja szorongatni vetélytársát.

A múlt héten fantasztikus sikert arató pétiek szombaton a Balatonalmádi együttesét fogadják (Fotó: Zwicker Tamás)

Herend (16.)–Tapolca (10.): A bravúrokra is képes sereghajtó az előző körben kikapott, a Tapolca nyert. A vendégek esélyesebbek, de idén a Herend ellen nem lehet biztosra menni.

Fűzfő (7.)–Várpalota (11.): A fűzfőiek nem így képzelték el az évkezdést, hiszen a három idei fordulóban csak egyetlen pontot szereztek. A Palotának is van min javítania, most kiderül, mennyire fogta meg a csapatot a 9:0-ás pofon.

Alsóörs (9.)–Csetény (3.): A csetényiek egyre jobban játékba lendülnek, az előző két körben hat pontot gyűjtött, és kilenc gólt szerzett a jelenlegi bronzérmes. Az Alsóörs viszont eddig mindössze egyszer talált hálóba a tavasszal, igaz, ezzel együtt két mérkőzés óta veretlen a gárda.

Peremarton (14.)–Gyulafirátót (2.): Az ebben a félévben csak hazai környezetben szereplő Peremarton bebizonyította, egy meccsen sem adja könnyen magát. Ennek ellenére, ha az idén még gólt sem kapó Gyulafirátót koncentráltan játszik, nagy eséllyel megszerzi a három pontot.

Öskü (6.)–Devecser (4.): A forduló rangadója. A Devecser gyenge tavaszi rajt után legutóbb már három pontot gyűjtött, az ösküiek kikaptak Almádiban, de hazai pályán tavaly augusztus vége óta veretlen az együttes. Jó meccsre van kilátás.

Ajka Kristály (15.)–Úrkút (1.): Nagy meglepetés lenne, ha a hazaiak képesek lennének pontot csípni a címvédőtől. Ha szervezetten játszik a Kristály, persze megnehezítheti a vendégek dolgát.

Ugod (13.)–Sümeg (12.): A hétvége alsóházi derbije. Három pont a különbség, ha nyer, előzhet az Ugod. A két csapat hasonló erőt képvisel és hasonló formában van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!