Sport

2015.03.20. 14:36

Beindul az igazi harc - Az FC Ajka közvetlen vetélytárshoz látogat

Az élcsapatok jó részét letudta az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben, most a közvetlen riválisok következnek. Elsőként a kilenc külföldivel erősítő ligautolsó.

Horváth Gábor

A listavezető Vasas elleni múlt heti vereséggel (1:2) az FC Ajka letudta azt a kemény sorozatot, amely során megütközött a közvetlen élbolyba tartozó Mezőkövesddel (1:1) és Gyirmóttal (0:1), valamint az erős középcsapatnak számító Sopronnal (4:4).

– A pontokban ugyan ez nem feltétlenül látszik meg, de mindegyik vetélytársunknak méltó ellenfelei voltunk, s ez erőt adhat a következő feladatokra – nyilatkozta lapunknak Zoran Kuntic, akinek a csapata vasárnap (15.00) Balmazújvárosban lép pályára.

A vezetőedző a következő vetélytárssal kapcsolatban megjegyezte: a Balmaz együttesének játékát már ősszel is elismerték, a társaság erejét nem tükrözi hűen tabellán elfoglalt helyezése.

– Hasonló cipőben járnak, mint mi. Ellenfelünk a mi kategóriánkba tartozik, igyekszünk pontot, pontokat gyűjteni.

A balmazújvárosiak kilenc légióssal erősítettek a téli szünetben, ezzel együtt idén még nem szereztek pontot. Ők is jó csapatokkal mérkőztek, emellett elveszítették a kiesési rangadót Siófokon.

– Sokszor csalókák az eredmények, láttam a Vasas elleni meccsüket, ahol kifejezetten jól játszottak, de más találkozókon is helytálltak, csak kihagyták a lehetőségeket. Kemény csatára számítok, nem rossz csapat a Balmaz, biztos vagyok benne, hogy továbbra is harcban lesz a bennmaradásért folytatott küzdelemben – fogalmazott Kuntic, aki Pákai és Császár kivételével mindenkire számíthat vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!