Sport

2014.07.24. 10:59

Bácskay Zsófia hatodik

Eugene, Veszprém – Eddig remekül teljesítenek a veszprémi fiatalok a junior atlétikai világbajnokságon: Bácskay Zsófia kalapácsvetésben hatodik, Szögi István tízezer méteren 13. lett.

B. Virág Rita

Az amerikai Eugene-ben megrendezett junior atlétikai világbajnokságon a női kalapácsvetésben két magyar is dobókörbe állt. A szombathelyi Gyurátz Réka esélyeshez méltóan ezüstérmet szerzett 64.68 méteres dobással. A veszprémi Continent Company még ifjúsági korú dobója Bácskay Zsófia pedig az előkelő hatodik helyen zárt 62.51 méterrel.

Bácskay Zsófia remekül teljesít a világbajnokságon

A férfiak 10 ezer méteres számában a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futójáért szoríthattunk. Szögi István megpróbált mindent kihozni magából és nem vallott szégyent, hiszen 30:15 perces eredményt ért el és ezzel tizenharmadik lett. Ráadásul az európaiak közül a harmadik legjobbként ért célba.

Már nem kell sokat várni a férfi kalapácsvetésre, ahol Pásztor Bence világbajnoki éremesélyesként dob majd. Ráadásul Bácskay Zsófia diszkoszvetésben is kipróbálhatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!