Sport

2014.04.23. 12:00

Évadnyitó dobóverseny Veszprémben - Pars Krisztián is itt lesz

Évadnyitó dobóversenyt rendez a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) április 26-án.

B. Virág Rita

Három számban, kalapácsvetésben, diszkoszvetésben, súlylökésben mérhetik össze erejüket a hagyományos évadnyitó dobóversenyen.

A szombati viadalon természetesen a hazaiak legjobbjai is rajthoz állnak, például a magyar csúcstartó kalapácsvető, Orbán Éva, vagy a klub legnagyobb tehetsége, a junior világbajnoki ezüstérmes Pásztor Bence is. A megméretés legnagyobb sztárja a londoni ötkarikás játékok győztese, Pars Krisztián lesz, aki, ha minden jól megy, szintén dobókörbe áll Veszprémben.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, az évadnyitó remek lehetőséget biztosít a dobóknak, hogy felmérjék, hol is tartanak és megtapasztalják, miben lehetne javulni.

A szombati verseny már reggel 9.30 órakor megkezdődik, akkor az újonc, az ifjúsági és a serdülő kalapácsvető nők, lányok teszik próbára magukat. A legnagyobb érdeklődés feltehetően a 17.30 órakor kezdődő férfi kalapácsvetést kíséri majd, ahol Pars Krisztiánon kívül a többi szombathelyi kiválóság, valamint a helyiek legjobbjai versengenek a minél jobb helyezésekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!