Sport

2014.12.14. 13:25

Kézilabda Eb - Az exveszprémi átlövő remekelt

Változatos, izgalmas meccset nyert meg a magyar női kézilabda-válogatott szombaton az Európa–bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A volt veszprémi átlövő a hajrában sokat tett hozzá a sikerhez.

Horváth Gábor

A korábban Veszprémben kézilabdázó, még mindig csak 18 esztendős Tóth Gabriella jól szállt be a románok elleni küzdelembe. Az Eb-keretbe frissen becserélt játékos két fontos gólt lőtt a hatalmas csatában megnyert mérkőzésen. Tóth a hajrá előtt hatperces gólcsendet tört meg, ám továbbra sem volt ütőképes a támadóalakzat, hiába cserélt sokat a kapitány.

Az utolsó öt perc 19:17-es román vezetésről indult, de fogcsikorgatva sikerült egyenlíteni. Ciuciuletét kiállították, létszámfölényben pedig Bódi már a magyarokat juttatta előnyhöz (20:19). Bulath sem úszta meg Neagu lerántását, de a románok legjobbja azután mellélőtt, majd még támadó szabálytalanságot is fújtak. A románok 11 másodperccel a vége előtt megkapták a labdát, időt kértek, ám Neagu utolsó kísérleténél Kiss kitolta a labdát a bal felső saroknál.

A lefújás után egymás nyakába borultak a magyarok, a csarnok pedig szinte felrobbant a hangorkánban.

A magyar csapat (Triscsuk Kisztina) kiküzdötte a győzelmet (Fotó: mti)

Németh András szövetségi kapitány a találkozó utáni sajtótájékoztatón köszönetet mondott csapatának a fantasztikus küzdésért. „Kapusteljesítményünk és a védekezésünk nagyon jó volt, a nagyon erős román csapattól kevés gólt kaptunk. A támadójáték viszont gyengére sikerült, minden játékosomtól többet várok támadásban, de a küzdőszellem olyan magas szintű volt, hogy ezzel a gyenge támadójátékkal is nyerni tudtunk” – összegzett.

Szucsánszki Zita úgy fogalmazott: borzasztóan büszke a csapatra. „Végre jól jöttünk ki a végjátékból. A kapusteljesítmény is remek volt, az Eb-újonc Tóth Gabi is hozzátette a maga teljesítményét a játékhoz, Mészáros pedig „szétverte” a román támadókat védekezésben” – mondta.

Gheorghe Tadici, a románok szövetségi kapitánya kiemelte, hogy a magyar csapat rászolgált a győzelemre, de hozzátette: ha nem lettek volna ilyen balszerencsések, győzhettek vagy legalább pontot szerezhettek volna. A bírókkal nem kívánt különösebben foglalkozni.

A magyarok dánok elleni mai (20.30) találkozójának a tétje az lesz, hogy melyik csapatnak marad esélye a négy közé kerülésre.

Eredmény: Magyarország–Románia 20:19 (10:8). Debrecen, Főnix Csarnok, 5000 néző, vezette: Zotin, Volodkov (oroszok). Gól: Triscsuk 4 (2), Szucsánszki 4, Tomori 3, Kovacsics 2 (1), Tóth 2, Bulath 1, Bódi 1, Mayer 1, Mészáros 1, Kovacsicz 1, illetve Neagu 8 (4), Bradeanu 3, Perianu 2, Babeanu 2, Pirvut 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Chiper 1.

További eredmények: Norvégia–Spanyolország 29:26 (16:16), Dánia–Lengyelország 28:19 (9:9). Az állás: 1. Norvégia 6 pont, 2. Magyarország 4 (75:69), 3. Spanyolország 4 (82:77), 4. Dánia 3, 5. Románia 1, 6. Lengyelország 0. Az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik az ötödik helyért játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!