Sport

2014.11.27. 20:15

Az éllovas Videoton ellen kell helytállnia a Lombardnak

A szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatára szombaton délután, amikor is a bakonyaljaiak a listavezető Videotont látják vendégül a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

A hétvégén a 16. fordulót rendezik a labdarúgó NB I-ben. Ez a játéknap hivatalosan már a szezon második feléhez tartozik, azonban az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is lejátszanak néhány – számszerint kettő – tavaszi fordulót az őszi idény végén. Az előrehozott mérkőzések a pápaiak számár borzasztóan nehéznek ígérkeznek: előbb a bajnokesélyes székesfehérváriakat fogadják, majd a hazai pályán még veretlen Ferencvároshoz látogatnak Szűcs Lajosék.

A szombaton 16 órakor kezdődő Lombard-Videoton találkozónak a vendégek toronymagas esélyesei, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a jelenleg a tabella 12. helyén álló Veszprém megyei sárga-feketék a 2014/2015-ös kiírásban több élcsapat ellen is meglepetést okoztak a Perutz Stadionban.

– Korábban elmondták egy-két ellenfelünkről, hogy esélyesebbek nálunk, ez a megállapítás most duplán igaz. Egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk szombaton, de mi ezúttal sem adjuk majd olcsón a bőrünket, igyekszünk kihozni magunkból a maximumot – jelentette ki Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa egyik alapembere. A tizenkétszeres magyar válogatott védő hozzátette, bízik csapat pontszerzésében, és akár a győzelem elérését sem tartja lehetetlennek. Emlékeztetett, a 2. fordulóban a Ferencváros is egyértelmű esélyesként érkezett a Perutz Stadionba, mégis üres zsebbel távozott.

A mostani szezonban elért bravúros eredményeit leginkább töretlen harcosságának és kiemelkedő akaraterejének köszönheti a pápai focicsapat, amelynek jelenlegi játékoskerete talán gyengébbnek tűnik a Lombard korábbi gárdáihoz képest, viszont küzdeni tudásban biztosan azok fölé nő. Ezzel a megállapítással Csizmadia Csaba is egyetért, aki különösen örül neki, hogy ilyen remek hozzáállású, elveszett labdát nem ismerő labdarúgókkal futballozhat együtt.

– A csapat mentalitását biztosan nem érheti kritika. Küzdünk, hajtunk, ha kell csúszunk-mászunk egymásért. Sajnos eléggé szűk a játékoskeretünk, emiatt a sérülések igencsak érzékenyen érintenek minket. Ebből a szempontból most sem túl rózsás a helyzetünk, azonban biztos vagyok benne, akik pályára lépnek a csapatunkban, azok mindent kiadnak magukból az eredményes szereplés érdekében – hangsúlyozta az egész szezonban kiválóan, szinte hiba nélkül teljesítő, ennek köszönhetően igazi vezérré váló rutinos futballista.

– Nagyon örülök, hogy jól megy a játék. Fontos volt számomra, hogy nyáron sérülés nélkül végig tudtam dolgozni az alapozást. Igyekszem minél hasznosabban, hatékonyabban futballozni, és segíteni a fiatalokat a tapasztalatszerzésben, a fejlődésben – jegyezte meg 29 esztendős Csizmadia, aki védő létére a mostani bajnokságban már két gólt is szerzett, ráadásul ezek nagyon fontos találatok voltak.

 

Hamarosan újra labdába rúghat

Csilus Tamás, a Lombard Pápa fiatal, tehetséges középpályása az előző fordulóban elsőre súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Kényszerű lecserélését követően egyből kórházba szállították, majd Budapesten is kivizsgálták a sérült bokáját. A legfrissebb vizsgálatok alapján Csilusnak beszakadt a bokaszalagja, azonban a legrosszabb esetben is „csupán” egy hónapot kell kihagynia. A 19 esztendős futballista már készül a folytatásra, fizioterápiás kezelésekre jár és erősít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!