Sport

2014.08.21. 14:40

Autókrossz Eb Nyirádon

Nyirád - Száznál több pilótát várnak a szervezők az autókrossz Európa-bajnokság nyirádi futamára, melyet a hétvégén rendeznek meg.

Novothny Ottó

A csodaszép nyirádi autósport centrumban augusztus 22-én pénteken gyülekeznek a pilóták, hogy a kontinensbajnokság nyolcadik futamán összevessék tudásukat. Érdekesség, hogy már kilencedik alkalommal lehet házigazda a magyar létesítmény és szervezőgárda.

A házigazdák elmondták, hogy száznál több nevezés érkezett és ott lesz a mezőnyben Kárai Tamás is: a magyar pilóta a további eredményektől függetlenül már Európa bajnokként áll majd rajthoz. Ugyanez, vagyis a címvédés nem sikerült Szabó Krisztiánnak, aki tavaly a buggy 1600-asok között győzött, de az idén erre már a sorozatos műszaki gondok miatt nincs esélye.

Fantasztikus látványt, izgalmakat ígér a hétvégi nyirádi futam (Fotó: Kovács Rajmond)

Az érdeklődők három kategória száguldását követhetik a katlanban. A már említett buggy 1600-asok mellett ott lesz a super buggy mezőny is, ahol 450-500 lóerős szöcskék repesztenek majd, melyek csaknem a Forma 1-es autókhoz hasonló gyorsulással lövik ki magukat a rajtnál. A karosszériás gépek (itt indul Kárai) 550-600 lóerőt mozgósítanak, amikor igyekeznek minél gyorsabban célba érni majd.

A program már augusztus 22-én pénteken megkezdődik, ekkor a gépátvétel történik majd. Másnap 11.00 órakor szabadedzés lesz, 13-kor pedig elindulnak az időmérő körözések, majd 16.30-kor az első futamot bonyolítják le.

Augusztus 23-án vasárnap aztán 9.00-től a második, 11.30-tól a harmadik előfutamot láthatják a nézők, 15.00-kor pedig megkezdődnek a döntők. A hivatalos díjkiosztó ünnepségen 17.30 órakor köszöntik a legjobbakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!