Sport

2014.04.16. 13:00

Ünnepi ökölvívás Balatonfüreden

Balatonfüred - Tíz csapat negyven ökölvívója lépett ringbe a balatonfüredi regionális boksz megmérettetésen, amelyet a Balaton Szabadidőközpontban rendeztek meg a hétvégén.

Horváth Gábor

- Tíz csapat képviseltette magát a versenyen. Húsz pár lépett ringbe, voltak bemutató és főmérkőzések is, ahogyan hölgyek is megmérették magukat. Remekül sikerült az esemény - számolt be örömmel a múlt szombati bokszviadalról Almás Péter, a balatonfüredi ökölvívók vezetője, edzője.

A város regionális megmérettetésnek adott otthont, közel húsz esztendő elteltével ez volt az első igazi bokszesemény Füreden. Ennek megfelelően meg is adták a módját, a résztvevőket és az érdeklődőket profi ring, fénytechnika és szpíker várta.

A balatonfüredi régiós ökölvívóversenyen tíz egyesület negyven bokszolója lépett ringbe (Fotók: Stiger Ádám)

Kiváló volt a hangulat a gyermek és felnőtt ökölvívókat egyaránt felvonultató eseményen.

- Mindenki jól érezte magát, a mérkőzések egészen magas színvonalúak voltak. A küzdelmeket több mint kétszázan tekintették meg. Gál Tibor, a szövetség által küldött főbíró nagyon elégedetten nyilatkozott és elmondta, a jövőben szeretnének további versenyeket rendezni a városban. Külön öröm, hogy nemcsak a közép-dunántúli régióból érkeztek ökölvívók, hanem Budapestről és Sopronból is - mondta el Almás Péter, akinek két tanítványa vett részt a versenyen.

- Klubunkat négyen képviselték volna, de betegség miatt csak két füredi bokszoló tudott elindulni. Közülük a 11 esztendős Péntek Zoltán gyermekkategóriában megkapta a legtechnikásabb hazai versenyző címet. A felnőttek között ugyanezt az elismerést a Kőbánya Box Club sportolója, Szakács Alex érdemelte ki.

Az esemény keretében külön köszöntötték a város ökölvívó-történetének egyik legnagyobb alakját, Balogh Józsefet, aki a fiatal Péntek Zoltánnak adott át díjat

 

A megmérettetésen megyénkből ajkai és veszprémi ökölvívók is részt vettek. Az esemény keretében külön köszöntötték Balogh Józsefet, a balatonfüredi ökölvívás történetének egyik legmeghatározóbb alakját, aki emlékérmet kapott és díjat adott át.

Ilyen régiós viadal minden évben lesz Füreden, a házigazdák egyelőre titkos tervei szerint más bokszesemény is, az viszont biztos, hogy a közép-dunántúli régió következő versenye május 24-én a Forrás-kupa lesz Tatabányán.

 

Átszervezett helyi bokszélet

A régiós rendszerű boksz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új kezdeményezése. A MÖSZ célja ezzel az átszervezéssel az, hogy koordinálják, fejlesszék a sportágat, összefogják és segítsék a helyi klubokat. A közép-dunántúli régió vezetője a székesfehérvári Turós Arnold (Varkocs György Box Club), a térséghez a balatonfüredi mellett ajkai, veszprémi, székesfehérvári, tatabányai, tatai és oroszlányi egyesületek tartoznak. Az első régiós megmérettetést Oroszlányban rendezték.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!