Sport

2017.05.17. 18:20

Aranyszezont futottak a fiatal balatonfüredi kézilabdázók

Óriási elismerés jár a fiatal balatonfüredi kézilabdázóknak, valamint a velük foglalkozó szakembereknek. A BKSE két csapata is országos bajnok lett a 2016/2017-es szezonban.

Horváth Gábor

Kezdjük az ifistákkal! Kárpáti Krisztián együttese ragyogóan menetelt az idényben, a Balatonfüredi KSE az első öt fordulóban minden alkalommal legalább 30 lőtt gólig jutott, s a folytatásban sem vett vissza. A helyi rivális Telekom Veszprémet 26:20-ra, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) csapatát 28:22-re verte. A Balaton-partiakat megszorítani is alig tudták a vetélytársak, a csapat már bajnok volt, amikor kikapott a Tatabányától. A BKSE ifi csütörtökön a Szeged otthonában zárja a pontvadászatot.

A második helyre még a NEKA és a Tatabánya is odaérhet. A veszprémiek a negyedik, a szegediek az ötödik pozícióban zártak, a Telekom az összes meccsét lejátszotta már, a Pick se lejjebb, se feljebb nem tud mozdulni.

A Balatonfüredi KSE ifjúsági együttese hosszú ideig menetelt veretlenül és korán bebiztosította elsőségét. A Kárpáti Krisztián vezette alakulat ma még egyszer pályára lép ebben a szezonban

A fürediek serdülő együttese a legutóbbi körben biztosította be bajnoki elsőségét.

A BKSE az alapszakaszban megnyerte a korosztály kiemelt bajnokságának nyugati csoportját. A Kis Ákos vezette alakulat úgy nyert, hogy az utolsó két körig veretlenül menetelt, majd kikapott a Telekom Veszprémtől és a NEKA-tól egyaránt.

Az első helyet ez persze nem sodorta veszélybe, de a csapatok a folytatásban vitték magukkal eredményeiket. Ráadásul az 1-8. helyért rendezett rájátszásban a Balmaz- újváros rögtön meglepte a balatoniakat, akik a nyitókörben 27:24-re kikaptak ide-genben.

Innen viszont hatalmas menetelésbe kezdett a csapat, kiütéses sikerekkel jutott el a bajnoki címig, amelyet az előző fordulóban, Egerben biztosította be magának.

A serdülők szintén remekül kezdték az idényt, volt egy kis hullámvölgyük, de a folytatásban megint rendkívül megbízhatóan teljesítettek. A fiatalok jövő héten hazai közönség előtt búcsúzhatnak az évadtól
Fotó: Király G. István

A serdülőknek is van még egy találkozója, május 25-én, csütörtökön a Szeged elleni hazai meccsel zárják az aranyszezont. A második helyért a NEKA és a Szeged harcol egymással, a jelenleg ötödik Veszprém még megszerezheti a negyedik helyet.

A BKSE bajnokcsapatainak névsora, ifjúságiak: Andó Arián, Seprős Bence, Ágoston Áron, Turcsán Dávid, Brandt Balázs, Máthé Dominik, Kis Dániel, Szász Bálint, Sövegjártó Mátyás, Horváth László, Németh Alex, Orbán Ákos, Gubicza Csaba, Varga Marcell, Ág Bálint, Vékony Bence, Szöllősi Olivér, Szűcs Bence, Vajda Huba, Gál Dominik, Orbán Barna, Sárosi Ádám.

Serdülők: Seprős Bence, Ágoston Áron, Toarniczky Máté, Horváth Balázs, Forgács Dávid, Brandt Balázs, Szász Bálint, Sövegjártó Mátyás, Gál Dominik, Horváth Bence, Vajda Huba, Gubicza Csaba, Papp Krisztián, Draskovics Gellért, Határ Péter, Szrnka Benedek, Szélpál István, Németh Gergő, Forgács Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!