Sport

2017.02.11. 09:53

Állt a bál Tapolcán! - Fotókkal

Tapolca – Olimpiai érmes díszvendégei voltak a jubileumi tapolcai sportgálának, amelyen a legjobb sportoló díját egy kilenc éves kislány kapta.

Horváth Gábor

Talán még a korábbiaknál is nagyobb díszben pompázott a Csermák József Rendezvénycsarnok péntek este a jubileumi, tizedik alkalommal megtartott tapolcai sportgála és bál alkalmával.

Az eseményt Dobó Zoltán nyitotta meg, a város polgármestere arról beszélt, hogy mennyire összetett egy sportsiker. Sokaknak kell összefogni hozzá, sportolónak, szakvezetőnek, egyesületnek, családnak és szükség van finanszírozásra is. Kiemelte: miközben a versenyzőkről könnyedség tükröződik, azt is látni kell, hogy milyen erőfeszítést tesznek és mekkora áldozatot hoznak.

Az áldozatok nem hiábavalók, az embereknek, az országnak óriási szüksége van ezekre a sikerekre, tette hozzá.

Az olimpiai bronzérmes párbajtőrözők, balról: Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter és Rédli András Fotó: Pesthy Márton

Az idei gála díszvendégei a riói olimpián bronzérmet szerzett magyar férfi párbajtőr-válogatott tagjai voltak. Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter ajándékcsomagot vehetett át, valamint Gyevnár Kálmán különleges, vívókat formázó kerámiatárgyait kapta. A tavalyi ötkarikás játékokon egyéniben ezüstérmet szerzett Imre Gézát felesége is elkísérte, az olimpiai ezüst-, és bronzérmes, Európa-bajnok, világbajnoki második kézilabdázó Kökény Beatrix díjakat is adott át.

A csapat két tapolcai tagja, Boczkó Gábor és Rédli András Tapolca Városért kitüntetést kaptak.

A sakkozó Gaál Zsóka lett a legjobb sportoló, Dobó Zoltán polgármestertől (balra) és Boczkó Gyulától vette át a díjakat Fotó: Pesthy Márton

A legjobb sportoló díját Gaál Zsóka (edzői: Kosztolánczi Gyula és Istvándi Lajos) érdemelte ki, a kilenc esztendős sakkozó hölgy 2016-ban többek között két Európa-bajnoki címet szerzett, a klasszikus időbeosztású kontinenstornán aratott siker mellett rapidban is aranyat nyert.

További díjazottak, kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport kategória: Kalácska Botond, Orsós Szilvia, Ács Márton, Farkas Adrián, Székely Kíra, Pető Mónika, Cserép Dorina, Bodó Boglárka.

Kiváló sportoló, versenyző élsport-utánpótlás kategória: Siklósi Gergely, Péter Bence, Vadászi Bíborka, Gaál Zsóka, Boros Ákos, Lovász Zsófia.

Kiváló sportoló, versenyző élsport-felnőtt kategória: Rédli András, Antal Anett.

Kiváló sportoló, versenyző élsport-szenior kategória: Szkalla Ilona, Cseh Angéla.

Kiváló edző, iskolai-, és diáksport kategória: Follyné Patonai Szilvia.

Kiváló edző, élsport utánpótlás és felnőtt kategória: Kutasi Imre, Gombkötő Richárd.

,,Hoppá"-díjak: Kócziánné Németh Anna, Major István, Orbán Patrik, Fazekas Dennis, Lovász Kornél.

Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub különdíjasai: Simon Zsófia, Kauker Dominik.

A TVSE Sakk Szakosztály különdíjasai: Juhász Judit, Árvai Eszter, Buzás Bertalan, Kötéljártó Áron, Tóth Csongor, Szőke Kristóf.

Tapolcai Testnevelés és Sport kitüntetés: Molnár Lajos.

Sajtó-díj: Szijártó János.

A díjátadót a Happy Jazz Dance táncosai, valamint Tóth Kiara énekes előadása színesítette. A gála után kezdődő bált Rig Lajos országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!