Sport

2017.03.13. 09:14

Eljött a Kristály ideje! - Itt a hétvége válogatottja

Veszprém – A pocsék tavaszi rajtot követően ezúttal három Ajka Kristály játékos is bekerült a forduló legjobbjai közé a labdarúgó MTD Hungária megyei első osztályban.

Horváth Gábor

Az elmúlt hétvégén a 18. fordulót játszották a csapatok.

Idén eddig nem volt esélye Kristály-játékosnak a forduló válogatottjába kerülni, hiszen az ajkaiak két 6:0-ás vereséggel kezdték a tavaszt. Na, de most! Sipos Tamás alakulata két vállra fektette (2:0) az esélyesebb úrkútiakat. Hauser Tibor szerezte mindkét gólt, a csatár mellett Bakos Arnold és Szabó Zoltán is kiemelkedően futballozott.

Ezúttal nem brillírozott a listavezető Füred, de a három pontot sikerült begyűjtenie hazai pályán a Magyarpolány ellen (2:0). A vendéglátó első találatát a téli szerzemény, Lattenstein Norbert szerezte egy gyönyörű szabadrúgásból.

A Péti MTE nagyon fontos meccset nyert meg, nem is akárhogyan, alsóházi derbin 4:0-ra diadalmaskodott az Öskü vendégeként, a mezőny legjobbja Czipp József volt. Mellette a kapus Gáti Róbertet is kiemeltük.

Lattenstein Norbert (balra) csodaszép szabadrúgás góllal szerezte meg a vezetést a Balatonfüredi FC-nek Fotó: Penovác Károly

A pétfürdőiekhez hasonlóan a Gyulafirátót is megszakította hosszú sikertelen sorozatát. A sereghajtó pozícióból ezzel ellépő rátótiaknál Horváth Benjamin kétszer is eredményes volt a Devecser ellen (3:0).

Az FC Zirc-Dudar tovább folytatta sikerszériáját, ráadásul úgy, hogy egy másik remek formában lévő alakulatot vert meg. A Fűzfő elleni 2:1-es találkozón Kiss Csaba kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A Balatonalmádi SE a Csetény otthonából hozta el a három pontot (2:4), ami sohasem könnyű. Varga Tamás csapatából két futballistát is beválogattunk a forduló legjobbjai közé, a remek játék mellett László Gábor és Zömbik Dávid egyaránt eredményes is volt.

Gólt szerzett Udvardi Mózes is, a Perutz FC tovább menetelt, az egyébként remek passzban lévő Tihany sem tudta megállítani a pápaiakat, akik ezúttal 3:1-re nyertek otthonukban.

Kapus

Gáti Róbert (Péti MTE)

Hátvédek

Udvardi Mózes (Perutz FC)

Kiss Csaba (Zirc-Dudar)

Bakos Arnold (Kristály)

László Gábor (B.-almádi)

Középpályások

Zömbik Dávid (B.-almádi)

Szabó Zoltán (Kristály)

Lattenstein Norbert (B.-füred)

Czipp József (Péti MTE)

Csatárok

Hauser Tibor (Kristály)

Horváth Benjamin (Gyulafirátót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!