Sport

2014.08.31. 13:35

Ajka-Gyirmót: Mumusok találkozása

Az NB II-es labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában az FC Ajka nagy csatában veszített.

Novothny Ottó

Ajka-Gyirmót 0:1 (0:1)
Ajka, 400 néző. V.: Barna (Kis, Máyer).
FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Zámbó, Köles – Németh, Lattenstein (Csordás S. 65.), Weitner – Szabó (Matetits 60.), Sowunmi, Major (Mihalecz 75.). Edző: Klement István. Gyirmót: Somogyi – Madarász, Présinger, Oross (Andorka 70.), Kákonyi (Beliczky 56.) – Papp (Kiss 77.), Cseri, Hajba – Magasföldi, Balog, Lázár. Edző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Présinger 28. perc.
Sárga lap: Németh 34., Major 56., Mogyorósi 59., ill. Hajba 9., Papp 58., Balog 86. perc.

Gyorsan helyzetbe került Major, a 2. percben lövés helyett átadást választott, rosszul tette. Ezt követően Sowunmi lövését blokkolták a védők, majd ismét ő fejelt kapu fölé tíz méterről. A 10. percben Major lövését védte Somogyi. A vendégek először a 15. percben értek az ajkai kapu elé, ekkor János öklözött. Jó volt az iram, kemény párharcok alakultak ki. A 26. percben Somogyi mentett kivetődve Szabó elől.

A 28. percben gyorsan elvégzett bedobás után, Présingerről megfeledkeztek a védők, a gyirmóti a kapu közepébe lőtt, 0:1. A hátralévő időben elsősorban a két tizenhatos között folyt a kiélezett küzdelem.

Szünet után tovább harcoltak a csapatok. A 49. percben Sowunmi elől mentett Somogyi, majd szép támadás végén Németh lőtt alig mellé. A házigazdák igyekeztek felpörgetni a játékot, míg a vendégek ennek ellenkezőjére törekedtek. A 70. percben Sowunmi Matetits összjáték után utóbbi lövését hárította Somogyi. Néha a Gyirmót is próbálkozott, a 78. percben Beliczky emelt kapura, Asztalos szögletre mentett. Hét perccel a vége előtt Cseri elől szedte fel a labdát Jánosa. A 89. percben Weitner lövését blokkolták a védők, aztán Matetits beadását Sowunmi kapásból kapura küldte, Somogyi óriási bravúrral védett.

Két egyenlő képességű csapat küzdelmének végén a szerencsésebb örülhetett a három pontnak. A vendégek a góljuk után szinte csak a játék tönkretételére törekedtek, ez a passzivitás meglepte az ajkaiakat, akik ennek nem találták az ellenszerét. Ha pedig sikerült lövésig eljutniuk, akkor Somogyi védett kiválóan.

Klement István: – Szerettünk volna ismét a mumus szerepébe visszalépni, kevés hiányzott ahhoz, hogy ez sikerüljön. Ellenfelünk egy kihagyást kihasznált, sokat tettünk az egy pontért, de nem tudtuk megszerezni.

Sisa Tibor: – Ajkán mindig élet-halál meccset játszottunk régen, Ajka volt a mumusunk. Szerencsére nyertünk, ugyanúgy mint tavaly, gratulálok csapatomnak okosan, taktikusan játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!