Sport

2015.03.29. 09:49

A világbajnoki indulás lesz a tét Mallorcán

A legjobb magyar vitorlázók, többek között a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) tehetségeim a Vadnai tesvérek is rajthoz állnak a rangos mallorcai viadalon, a Princesa Sofian.

B. Virág Rita

Laser Standard hajóosztályban várható a legnagyobb rivalizálás, ahol többek között Vadnai Benjámin és Vadnai Jonatán is szeretne minél jobb helyezést elérni. Rajtuk kívül még Tomai Balázs is versenybe száll. A versengés tétje, hogy ki indulhat majd a júliusi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Vadnai testvérek egymással is versengenek majd a kijutásért
Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Ezt a vébét a kanadai Kingstonban rendezik majd meg és hazánk egyelőre egy kvótával rendelkezik. A későbbiekben ez a szám várhatóan nőni fog. A mallorcai viadalon, illetve az április elején a Garda-tavon megrendezendő Európa Kupán mutatott teljesítmény határozza majd meg, ki indulhat Kingstonban.

A női mezőnyben a füredi Érdi Mária is ott lesz, aki ugyan szintén megpróbál kvalifikációt szerezni majd a 2016-os riói játékokra, de az ő szeme előtt elsősorban a 2020-as tokiói olimpia lebeg. Laser Radial hajóosztályban versenyez majd, a cél az 1-50. hely megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!