Sport

2014.10.01. 12:53

A veszprémi kosarasok Oroszlányban kezdik az idényt

A legjobb négy közé jutást célozza meg a Pannon Egyetem VKK NB I/B-s kosárlabda-együttese a hétvégén rajtoló új idényben.

B. Virág Rita

A felkészülés lezárult, az augusztus óta tartó alapozás és technikai, taktikai képzés után hétvégén már a vizsgamunka következik: megkezdődik ugyanis a férfi kosárlabdázók NB I/B-s bajnoksága, ahol Veszprém megyét a Pannon Egyetem VKK és a Motax Concordia KC Pápa képviseli.

A Pannon Egyetem VKK alakulatánál két éve kezdődött el az átalakulás folyamata, az új klubvezetés új célokat meghatározva Petőfi Áront nevezte ki szakvezetőnek.

Az egykoron a királynék városában is aktívan kosárlabdázó tréner arról beszélt, hogy a következő két, esetleg három évben olyan fejlődést szeretnének elérni, amellyel esély mutatkozik a legmagasabb osztályban, az A-csoportban való szereplésre is. Nyilván az együttes lépésről lépésre haladna, s míg tavaly a Pannon Egyetem a mezőny középső felében végzett, úgy idén már a legjobb négy közé jutás az elvárás.

A Pannon Egyetem VKK alakulata Oroszlányban kezdi pénteken a 2014/15-ös bajnoki szezont
(Fotó: Penovác Károly)

– Kemény felkészülésen vagyunk túl, elmondhatom, hogy jó úton halad az új játékosok beépítése is. Úgy vélem, két meghatározó emberünk, Kálmán Tamás és Farkas Attila beilleszkedése kulcskérdés a szereplésünket illetően. Az elmúlt hetekben számtalan edzőmérkőzést játszottunk, de a kérésemre csak első osztályú ellenfelekkel. Ezek a találkozók jó erőfelmérők voltak, ahol kiütköztek az erősségeink és a gyengéink egyaránt. Mindent egybevetve bizakodó vagyok, és remélem, meg tudunk felelni az elvárásoknak – hangsúlyozta a veszprémi edző.

A Pannon Egyetem pénteken kezdi a bajnokságot, az Oroszlányi Lions gárdájának otthonában indul számára a pontvadászat.

– Amíg Oroszlányban működött a bánya, addig komoly hagyományai voltak a kosárlabdának. A telep megszűnésével a sport is hanyatlásnak indult. Szerencsére akadt néhány elhivatott ember, aki újraélesztette a sportágat, ami a városban nagy népszerűségnek örvend – magyarázta a tréner, aki kitért arra is, hogy több rutinos játékost is igazolt az Oroszlány, akikre mindenképpen oda kell figyelni.

– Győzni szeretnénk Oroszlányban. Arra készítem a csapatot, hogy el tudják majd viselni az ott várható hangulatot. A helyi nézők ugyanis hatalmas támogatást adnak kedvenceiknek. Az esélyek is mellettünk szólnak, és szerintem nekünk ezt a terhet el kell tudni viselni.

 

Hazai pályán pénteken szerepelnek

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a Pannon Egyetem VKK csapata rendre pénteken játssza bajnoki mérkőzéseit a Vetési gimnázium tornacsarnokában. Először október 17-én láthatjuk Petőfi Áron tanítványait itthon, akkor a B-Beton Bonyhád együttesét fogadják
19 órai kezdettel.

A program szerint október 24-én ismét hazai környezetben a Falco KC Szombahely II együttese lesz a vendég. November 7-én pedig a MAFC II látogat a királynék városába. November 15-én, szombaton az MTK Törökbálint otthonában bizonyíthat a társaság, november 28-án pedig a SZESE Győr látogat ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!