Sport

2014.07.13. 17:30

A Veszprém-ralin a papírforma a feje tetejére állt

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Veszprém-ralit, amely az idén a hazai bajnokság harmadik futama volt.

Novothny Ottó

A mezőnyben természetesen mindenki ott volt, aki számít, hiszen a veszprémi pontok nagyon is számítanak majd a végelszámolásnál.

Az elmúlt két esztendő bajnoka, Kazár Miklós a tesztelés alatt kicsit jobban összeismerkedett Fordjával, mint korábban, ám ezúttal is a negyedik helyen ért célba. Ez nem sikerült a korábban győztes Spitzmüller Csabának, illetve Herczig Miklósnak, aki kiesésével az összetett pontversenyben így még nagyobb hátrányba került.

Ollé Sándor és Tóth Zsolt viszont nyilván szívesen emlékszik majd az idei veszprémi eseményekre, mert először sikerült az abszolút leggyorsabban célba érniük, ami mindenképpen hatalmas bravúr.

A balatonalmádi Krózser Menyhért hazai pályán a kötelezőnél többet is hozott: a dobogó második fokára állhatott fel, míg a bajnoki címért harcba induló Turán Frigyes pedig harmadik helyen zárt.

A balatonfüredi Osváth Péter és Farnadi Ágnes kettős az összetett tizenegyedik helyét szerezte meg, míg kategóriájukban a negyedikek lettek. Puskádi János tizenkettedikként ért célba, kategória nyolcadik helye dicséretes.

A pápai Klausz Kristóf huszonkettedik helye a mezőny legfiatalabb pilótájaként remek, csoportjában a második legvehemensebb volt.

A veszprémi Varga Attila műszaki okok miatt idő előtt kiállni kényszerült.

Ollé egyébként már a vetélkedés elején remekül ment, de akkor még időbüntetések miatt nem vezethette a listát. Később sem csökkent a sebessége, minden szakaszon az első háromban ért célba, közülük hármat meg is nyert.

Az eső kétszer „avatkozott” bele a rendezők dolgába: egyszer pénteken a pályabejáráson, akkor nem okozott gondot. Viszont másodszor már megakadályozta azt, hogy az utolsó gyorsasági etapot lebonyolítsák.

– Izgultunk a változékony időjárás miatt, de szerencsére minden jól alakult – összegzett Lakatos Róbert főszervező. – Nyolc gyorsasági szakasz után hirdettünk végeredményt, de ilyen előfordul. Igazi meglepetés született, hiszen Ollé Sándor csak tavaly óta megy Super 2000-es autóval és még soha nem nyert bajnoki futamot. Gyors pihenő következik a stábnak, aztán a kassai futamon társrendezők vagyunk, a Budapest- rali viszont a veszprémi csapat versenye lesz, ahogy természetesen a Mikulás-rali is, amit az év végén rendezünk majd meg, ahogy mindig – zárta szavait Lakatos Róbert.

Veszprémben és környékén még mindig imádják a ralit, és ezt a több tízezer néző bizonyítja, aki a pályák mentén nézték végig a száguldást.

 

A rali másodosztály is versengett

A rali másodosztályban harminchárom egység adta le nevezését a házigazdáknál, közülük alig a mezőny fele, tizenhat négykerekű ért be a célba. A hat gyorsasági szakaszon a Barna-Pannuska kettős volt a leggyorsabb, míg a második helyen a Dinu-Szabó duó érkezett meg. Harmadik a Gönczöl-Koskár páros lett. Ők valamennyien Mitsubishival repesztettek, míg az utánuk következők Ladával, Citroënnel, Hondával, BMW-vel és Renault-val igyekeztek minél előbb teljesíteni a távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!