Sport

2014.11.19. 11:45

A védő, aki csodagólt szerzett

Hetek óta csapata egyik legjobbja, ráadásul az utánpótlás válogatottba is rendszeresen meghívót kap. A fiatal hátvéd szeret Ajkán futballozni, de nem titkolja, ugródeszkának szánja az NB II-es szereplést.

Horváth Gábor

Asztalos Dávid mostanában gyakran okoz fejtörést edzőinek.

Miközben a 19 éves labdarúgó alapemberré vált az FC Ajka NB II-es csapatában, rendszeresen meghívót kap az utánpótlás válogatottakba. A két program sokszor ütközik egymással, így az ajkaiak kénytelenek edzésekről nélkülözni, de ebben a szezonban volt már olyan eset, hogy címeres kötelezettsége miatt bajnoki találkozóról hiányzott.

A tehetséges játékos legutóbb az U-20-es és az U-21-es nemzeti válogatottak közös összetartásán vett részt.

– Az ötnapos edzőtábor elsősorban gyakorlásokból állt, de volt egy meccsünk is. Az U-20-es keret a Budapest Honvéd U-21-es korosztályos együttese ellen lépett pályára. 6:0-ra nyertünk, ami jó volt, számomra külön öröm, hogy 90 percet tölthettem a pályán – nyilatkozta lapunknak Asztalos Dávid, aki az MTK kölcsönjátékosaként került az idei nyáron Ajkára.

Asztalos Dávid (középen) az Újpest elleni kupameccsen az utolsó percben egyenlítő gólt szerzett (Fotó: Penovác Károly)

– Az előző idényben bemutatkozhattam az NB I-ben, de egyelőre az első keretben nem számítottak volna rám komolyabban. Én viszont mindenképpen rendszeres felnőtt játéklehetőséghez akartam jutni, ezért jöttem Ajkára. Elégedett vagyok, sokat játszom, és jól érzem magam a csapatnál.

Érdekesség, hogy Dávid korábban csatárként szerepelt, nem is rosszul, a 2012/2013-as szezonban az U-19-es I. osztályú bajnokságban 28 meccsen 24 alkalommal talált a hálóba. Ezt felelevenítve nemrég az Újpest elleni Magyar Kupa meccs utolsó másodpercében szerzett fantasztikus egyenlítő gólt. – Igazából majdnem minden poszton megfordultam. Védőként kezdtem, később játszottam támadót is és most újra visszatértem a hátsó alakzatba, ahol belső és szélső poszton is számítanak rám – mondta a ceglédi származású labdarúgó, aki céljairól is beszélt lapunknak.

– Szeretnék bennmaradni az U-20 válogatott keretében, már csak azért is, mert az együttes világbajnokságra készül. Ami klubfocit illeti, bízom benne, hogy jó teljesítménnyel tudom szolgálni az FC Ajkát. A következő idényben viszont jó lenne visszatérni az MTK-hoz, és ott megméretni magam.

 

– Győzelemmel kezdtünk, aztán elveszítettük a fonalat. Többször kaptunk potyagólt, szóval a szerencse is elpártol tőlünk – mondta Asztalos Dávid az FC Ajka idényének elejéről, hozzátette: Zoran Kuntic érkezésével jobb lett a csapategység. – Kuntic szigorú edző, aki remekül fel tudja tüzelni a játékosokat. Bízom benne, hogy a folytatásban sikerül javítanunk.

Az FC Ajka jelenleg 12. a tabellán, a csapat pénteken Csákvárra látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!