Sport

2017.06.07. 18:25

A Várpalotai BSK nem adott esélyt vetélytársának

AJKA A fináléban nem tudott újabb bravúrt aratni a sorozat meglepetéscsapata, a Balatonederics SC. A VBSK könnyedén nyerte az MTD Hungária Veszprém Megyei Kupát.

Horváth Gábor

BSC-Várpalotai BSK 0:8 (0:2)

Ajka, 200 néző. V.: Ákos.

Balatonederics SC: Szabó – Czafit D. (Czafit I.), Farkas T., Kulman, Farkas Sz., Kenyeres, Sztrik (Tóth), Czafit M. (Horváth J.), Tarkányi (Barcza), Sorin (Páhy), Ihász. Edző: Barta László.

Várpalotai BSK: Bálint – Új, Kalapács (Borbély), Borbás (Lujber), Bogdán, Szurok (Ilyés), Kustán, Kaufmann, Zsupek (Balogh), Szeleczki, Pilka (Józan). Edző: Pencz Norbert.

Remek futballidőben kezdődött a meccs, a csapatoknak szerencséjük volt, hiszen a héten megszokott hőség helyett kellemes meleg várt a játékosokra az ajkai stadionban.

A kezdő sípszót megelőzően egy sípmestert köszöntöttek, Takács Gábor több mint húsz esztendős pályafutást követően vonul vissza (a megyei bajnokságban még tovább működik). A bíró Wenczel Imrétől, a játékvezető bizottság elnökétől és Császár Lászlótól, a megyei igazgatóság társadalmi elnökétől vett át ajándékot.

Ahogyan várható volt, a megye I-es VBSK birtokolta többet a labdát, többször is veszélyes helyzet alakult ki a balatonedericsi kapu előtt, de a megye III-as csapat fegyelmezetten zárt vissza.

A 20. percben pedig majdnem betalált, Czafit Dániel közeli lövését az utolsó pillanatban blokkolták. A másik oldalon Szabó kapus mutatott be két óriási védést.

A 37. percben kezezés miatt 11-eshez jutott a Palota, a büntetőt Új Tamás varrta be a bal felsőbe, 0:1.

Nem sokkal később Borbás növelhette volna az előnyt, a VBSK-játékos remek mozdulattal célozta meg a kaput, a lövés alig ment fölé. A félidő hajrájában előbb az edericsi kapufán csattant a labda, majd a 43. percben Szurok lőtt a hálóba, 0:2.

A szünet után hiába jött ki a pályára komoly elszántsággal a Balatonederics SC, a második félidő elején előbb Kaufmann, majd Bogdán talált rövid idő alatt a kapuba, 0:4.

A folytatásban a palotaiak nyugodtan, könnyedén, olykor tetszetősen játszottak. Büntetőből jött az újabb találat, ezúttal Kustán volt az ítélet végrehajtó, 0:5. A hatodik találatot Szurok szép mozdulattal helyezte a hálóba, 0:6.

A balatoniak dicséretére váljon, hogy a megye III-as csapat nem adta fel, a folytatásban is nagy küzdeni akarással futballozott. Vérmes reményei nem lehettek, de a becsületgólért hajtott a társaság.

A különbség tovább nőtt, Szurok ismét eredményes volt, 0:7. Az edericsiek helyzetekig eljutottak, de nem sikerült a kapuba találniuk. A hajrában Szeleczki talált a kapuba (0:8), boldogan ünnepeltek a palotaiak.

Barta László: - Fantasztikus élmény volt a sorozat, nyolc mérkőzésen jutottunk tovább. Köszönöm az egész csapatnak, büszke vagyok rájuk.

Pencz Norbert: - Kicsit nehézkesen kezdtünk. Talán túlizgultuk a meccset, de aztán beindult a henger.

Hanák Miklós, a balatonedericsiek elnöke: - Gratulálok a Palotának, megmutatkozott a két csapat közötti különbség. Büszke vagyok, hogy idáig eljutottunk, tovább dolgozunk a klubért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!