Sport

2017.02.03. 15:40

A városban hamarosan elkezdődik a sportcsarnok építése

Sümeg - Kézilabdaklub alakult a városban nemrég. A Sümeg Városi Sportegyesületbe bejegyzett kézilabda-szakosztály vezetője Meszlényi Dezső Márk önkormányzati képviselő.

Tisler Anna

A Ramassetter iskolában jelenleg is választható a kézilabda délutáni sportfoglalkozásként, korábban Diós Ferencné, jelenleg Rédei Jánosné és Keresztury István vezetésével, ahol a 3-4. osztályosok és a felső tagozatosok edzenek. A testnevelésórákon minden diák megismerkedett a sportág alapjaival. Osztálybajnokságot, tanár-diák mérkőzéseket szerveztek.

- Céljaink között szerepel, hogy eljussunk a diákolimpiára - tudtuk meg Renczes Ákos testnevelő tanár, edzőtől.

A klub Végh László, Sümeg város polgármestere kezdeményezésére és a város támogatásával alakult.

A sportágban a labdarúgáshoz és a sikeres röplabdához hasonlóan óriási lehetőségek vannak. A szervezési munkákat az iskola vezetése és a testnevelési munkaközösség végezte.

A szakmai megbeszélésen a város részéről Végh László polgármester, Kovács László alpolgármester, valamint Marczin Zsolt, a Gyöngyös KC korábbi klubvezetője, Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója, dr. Soós Kálmán, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Bebesi Józsefné, a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola igazgatója, Németh Zoltán igazgatóhelyettes és a testnevelést tanítók vettek részt, és egyeztették elképzeléseiket.

A tanév második félévé-ben felmenő rendszerben az 1-2. osztályos leányok Renczes Ákos vezetésével elkezdik a labdás előkészítést, de várnak minden, a sportághoz kedvet érző tanulót.

Sümegen Renczes Ákos edző vezetésével egyre többen kéziznek Fotó: Tisler Anna

Az edzők segítséget kapnak dr. Soós Kálmántól, Zsiga Gyulától és Meszlényi Dezső Márktól. Lehetőséget kapnak a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Diák-sport Szövetség által közösen szervezett szivacskézilabda- továbbképzést is elvégezni.

Terveik szerint a szakosztály szorosan együttműködik az iskolával is, ahol a kézilabda az eddigieknél hangsúlyosabban jelenne meg. A szakosztály edzői és az iskola testnevelői egymást támogatva nevelhetik a jövő sportolóit.

A városban hama-rosan elkezdődik a sportcsarnok építése, amelyről az edző elmondta, hogy nagy segítséget jelent majd, de nemcsak a kézilabdának, hanem a többi sportágnak, a városi egyesületeknek, a sportolóknak, sportbarátoknak egyaránt. Ez a létesítmény lehetőséget biztosít majd egy stabil előkészítő bázis megalapozására és a versenyző korosztályok kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!