Sport

2016.02.23. 20:53

A tanár sikerei - A kosárlabdás lányok feltétlen bizalommal követik edzőjük útmutatásait

Ajka - A tavalyi tanév legeredményesebb diákolimpiai testnevelője címet vett át nemrégiben Liska Bálint, a Bródy Imre Gimnázium tanára.

Penk Tímea

Bár a Magyar Diáksport Szövetség rangos elismerése egy adott tanévet nevez meg, Liska Bálint és leány kosárlabdásai éveken át az élmezőnybe küzdötték magukat a diákolimpiákon. Tizennyolcszor nyertek megyei bajnokságot, és 2009 óta nem rendeztek olyan országos amatőr kosárlabda-diákolimpiát, ahol megyénket nem a bródys csapat képviselte.

Legeredményesebbnek 2012-ben bizonyultak, amikor - nem kis meglepetésre - az előző évi hatodik hely után bajnoki címet szereztek Debrecenben.

Liska Bálint vezetésével a leány kosarasok tizennyolcszor nyertek megyei bajnokságot, és 2009 óta nem rendeztek olyan országos diákolimpiát, ahol megyénket nem a bródys csapat képviselte
Fotó: archív

A lányok és edzőjük sikerként élték meg a 2014-ben kiharcolt ezüstérmet is, hiszen a csapat összetétele szinte évről évre változott: a már érett diákok helyét újak foglalták el. Az első nyolc hely valamelyikét azonban minden országos diákolimpián sikerült megszereznie a tan - ahogy a diákok nevezték edzőjüket - csapatának.

Hasonló sikerek övezték a B33-as amatőr kosárlabda-diákolimpiai szereplésüket is: 2013-ban az országos döntőn ezüstérmet szereztek, amely előhírnöke volt a 2014-es bajnoki teljesítménynek. Liska Bálint testnevelő tanárként és a csapat edzőjeként a hihetetlenül jó csapatszellemben és a sok munkát jelentő tenni akarásban látja a siker titkát. A csapat, ha ideje engedi, hetente két-három alkalommal is edz, taktikát fejleszt. A lányok feltétlen bizalommal követik edzőjük útmutatásait. Ennek a sikerszériának, az akadályokat nem ismerő összehangolt csapatmunkának az elismerése az idei év kitüntetése és a diákok tiszteletteljes szeretete.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!