Sport

2014.11.27. 10:35

A tájékozódási futóversenyen új érintés nélküli technológia mutatkozott be

Thermál Kupa néven Káld és Bükfürdő térségében rendeztek regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyt. Az eseményen új technikai rendszer mutatkozott be.

Horváth Gábor

Thermál Kupa néven Káld és Bükfürdő térségében rendeztek regionális rangsoroló tájékozódási futó versenyt. Az eseményen új technikai rendszer mutatkozott be.

– Az első napi versenyek kellemes futást lehetővé tevő szálerdőbe invitálták a sportágat kedvelőket, elhanyagolható szintkülönbségek mellett. Második nap azonban igazán különleges terep, a gyönyörű természeti környezetben található bükfürdői golfpálya változatos, technikás pályái várták a résztvevőket – számolt be a körülményekről Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense, aki további érdekességekről is beszámolt.

Németh Zsoltné első, Böröczkyné Makai Anna második lett. Fotó: Bálint Bence

– A viadalt a sokak által még nem próbált, érintés nélküli SI rendszerrel bonyolították le. A pontfogások ebben az esetben az ellenőrző pontok fizikai érintése nélkül, csak a nagyjából egy méteren belüli megközelítésükkel történnek, gyorsabb futást, viszont nagyobb odafigyelést igényelve a versenyzők részéről. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy olyan oldalról megközelítve a pontot, ahonnan a kódja nem látszik, a chip érzékeli a pontfogást – az ember pedig gyanútlanul fut tovább. A rossz pontfogás viszont a versenyből való kizárást eredményezi a kiértékeléskor – fogalmazott, hozzátéve: a rendszer működését az első futam előtt bemutatták az érdeklődők számára.

A megmérettetésen Veszprém megyei tájfutók is részt vettek, közülük többen dobogón zártak. Eredmények, N10 D: 2. Pegán Petra (BTK). N45: 1. Németh Zsoltné (VHS), 2 Böröczkyné Makai Anna (VHS). F12C: 3. Bálint Ádám (VHS). F14B: 3. Bálint Benedek (VHS). F45: 3. Németh Zsolt (VHS). F65: 2. Tüskés György (Sün SC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!