Sport

2014.09.23. 12:00

A Szegedet fogadja a Balatonfüredi KSE

Folytatja bajnoki szereplését a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata, amely a jelenleg legerősebb honi vetélytársat fogadja szerdán 19 órakor a szabadidőközpontban.

Horváth Gábor

Mivel az MKB-MVM veszprém KC a SEHA-ligás szereplés miatt idén nem vesz részt a magyar bajnokság alapszakaszában, az ezüstérmes Pick Szeged a mezőny legerősebb csapata.

A Tisza-partiak látogatnak szerdán a Balaton-partjára, miközben a füredi kézilabdázók hetek óta azon törik a fejüket, hogyan alakulhatott így a sorsolásuk.

A BKSE ugyanis alaposan kifogta az idei szeptembert: a gyöngyösi rangadó után jött a Tatabánya elleni derbi, majd Csurgóra utazott a csapat, most pedig a Szeged érkezik. Mindez másfél héten belül. A balatoniak jól rajtoltak, első négy bajnokijukat megnyerték, legutóbb, a Csurgó otthonában viszont alulmaradtak.

Csoknyai Istvánék szerda este nem készülnek meglepetésre, „csak” a maximumot akarják nyújtani (Fotó: Penovác Károly)

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz és a pontszerzéshez bravúr kell. A játékunkban aztán egyáltalán nem volt bent a bravúr lehetősége, igazából esélyünk sem volt. Nem játszottunk jól, sokat hibáztunk, nem voltunk elég feszesek, a csurgóiak sokkal motiváltabban kézilabdáztak – tekintett vissza a vasárnapi, 27:31 arányban elveszített meccsre Csoknyai István.

A fürediek vezetőedzője hangsúlyozta: a Szeged egy külön kategória ebben a mezőnyben, de ha fiatal játékosai egyszer Bajnokok Ligája szinten szeretnének kézilabdázni, akkor fel kell nőniük a feladathoz, már most meg kell mutatniuk tudásukat.

– Telt házas, jó hangulatú, dinamikus meccsre számítok. Nem lennék csalódott, ha pontot szereznénk, vagy esetleg nyernénk. Utóbbi persze a szinte lehetetlen kategóriába tartozik. A szegediek minden poszton két jó játékossal rendelkeznek, ezáltal folyamatosan magas tempót tudnak diktálni, mi pedig a csapatépítés elején vagyunk. A Pick majdnem Veszprém-szint, folyamatosan fejlődik, igaz, a Szuperkupán ezt nem bizonyította, ott szerény teljesítményt nyújtott. Ettől függetlenül borzalmasan erős csapatról van szó, amely ellen csak akkor lehet esélyünk, ha bátran és koncentráltan játszunk – fogalmazott Csoknyai, aki hozzátette: felkészülésre szinte semmi idő nem volt. Túlságosan sűrű a bajnoki program, de nincs mit tenni, igyekeznek alkalmazkodni hozzá.

A csurgói meccset kihagyó Kovacsics Péter ismét játszhat, Szöllősi Balázs viszont megsérült vasárnap.

 

A vendégek rangadóra számítanak

A Mol-Pick Szeged az idénynyitón elszenvedett sima vereséget, a Tisza-partiak a Veszprém Arénában 33:24 arányban maradtak alul a Szuperkupán, követően a bajnokságban igen magabiztos. Juan Carlos Pastor együttese eddig az összes ellenfelét alaposan helybenhagyta, a tavalyi ezüstérmes négy meccsen összesen 163 gólt szerzett. A szegediek rangadóként kezelik a balatonfüredi összecsapást, keretük teljes, egyedül Jonas Kallman nincs száz százalékos állapotban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!