Sport

2015.03.11. 13:40

A sümegi futballcsapat újjáépült

Megyei körkép - Az Almádi felzárkózna, míg a többieket inkább a bennmaradás kiharcolása köti majd valószínűleg le. Labdarúgó megye I-es tavaszi beharangozó sorozatunk zárórésze.

Horváth Gábor

B.-almádi (13., 16 pont)

A Balatonalmádira régóta igaz, sokkal többre képes, mint amit a helyezése mutat. A tavasz újabb esély arra, hogy ezt megmutassa a gárda.

Ács Attila elnök: Jónak ítéljük a felkészülésünket. A Téli-kupa remek lehetőség volt a munkára, a tornán való részvétel mellett albérletben, műfüves pályán, valamint teremben edzettünk. Elvégeztük azt, amit szerettünk volna. A folytatásban felzárkóznánk a mezőny első feléhez.

Távozott: Rusvai György, Schneider József, Hideghéti Gábor.

Érkezett: Zömbik Dávid, Márki Dávid, Csordás Máté, Szentkirályi-Tóth Kornél.

Célkitűzés: 1-8. hely.

Peremarton (14., 10)

A peremartoniak nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a bennmaradásért kell harcolniuk.

Korcsmár István edző: Jól jött a Téli-kupa, hiszen tudtunk nagypályán gyakorolni. Sajnos csak kis részben végeztük el a teljes munkát. A pozíciónk rossz, hiszen a kiesés szélén állunk. A célunk a bennmaradás kiharcolása, ami csakis úgy sikerülhet, ha mindenki hozzáállása maximális lesz.

Távozott: Horváth László.

Érkezett: László Attila.

Célkitűzés: bennmaradás.

A Balatonalmádi (fehér mezben Benedek István) tavasszal bizonyíthatja: tud ennél többet is Fotó: Stiger Ádám

Sümeg (15., 6)

A Sümeg a télen szinte teljesen újjáépítette csapatát, a klubnál bizakodva várják a tavaszi idényt.

Fazekas László szakosztály-vezető: Edzőmeccseink az eredményesség szempontjából nem sikerültek túl jól, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A mennyiség mellett minőségileg is kifejezetten jól dolgozott a csapat. Erőnlétileg remek állapotban vagyunk és fontos, hogy a társaság jó szellemű, egységes. Az új játékosok különösen motiváltak. A téli szünetben tapasztaltak alapján eredményesebb folytatásra számítunk. Egyenleteseb és jobb teljesítményre lesz szükség.

Távozott: Cser Péter, Bakos Arnold, Benkő András, Cseh Tamás, Piri Ottó.

Érkezett: Bujtor Béla, Csik Tibor, Kenyeres Zsombor, Lázár Levente, Sinkó Tamás.

Célkitűzés: -.

Herend (16., 6.)

A Herend régóta bérli a sereghajtó pozíciót, amelyből kemény munka lesz elkerülni.

Fischer Ferenc edző: A játékosaink kiszámíthatatlan munkarendben dolgoznak, ezzel együtt igyekeznek rendszeresen edzésre járni. A létszám a téli szünetben volt négy, hat és nyolc is, tíznél már pezsgőt kellett bontani. Ugyanakkor jó intenzitással, szorgalmasan végezték a gyakorlatokat a fiúk. A Téli-kupa miatt pályára is tudtunk lépni, ezért köszönet jár a szövetségnek. Tavasszal lesz 10-11 olyan játékosunk, aki viszonylag edzett, s ez mindenképpen jobb az őszi helyzetnél. Optimista vagyok, lendületesebb, többet futó csapatunk lesz. Nehéz a sorsolásunk, pedig kellene a jó rajt. Nagy feladat lesz elmozdulnia az utolsó helyről, de megoldjuk.

Távozott: Kléri Tibor, Molnár László.

Érkezett: Beke Bálint.

Célkitűzés: bennmaradás.

A Herend, a Peremarton és a Sümeg is iszonyatosan nehéz feladat előtt áll az idei nyitófordulóban. Míg a Balatonalmádi a közvetlen rivális, 12. helyezett Alsóörssel találkozik, a többieknek élcsapattal kell szembenézniük. A Herendnek a harmadik helyen álló Devecserrel, a Sümegnek az éllovas Úrkúttal, a Peremartonnak pedig a hatodik pozícióban telelő Péti MTE együttesével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!