Sport

2013.05.14. 10:59

A skalpgyűjtők

Nem kétséges, hogy az idei első osztályú női kézilabda bajnokság meglepetés csapata a Veszprém Barabás KC volt. A lányok jöttek, láttak és majdnem mindenkit legyőztek.

Novothny Ottó

- Azt gondolom, hogy a bemutatkozó esztendőben ez jó eredmény - összegzett Róth Kálmán a hetedik helyen végzett Veszprém Barabás KC mestere. - Az alapkoncepció nem az eredményekről szólt, hanem két kérdésről. Vajon megfelelnek-e a fiatalok az NB I-nek, illetve a fő cél az volt, hogy ebben a ligában fejlődjenek. Nos, mindkét problémára megfelelő választ kaptunk.

- Olyannyira, hogy a két nagy kivételével mindenkit legyőztek.

- Valamennyi skalpot begyűjtöttük, csak a Győrét és a Fradiét nem. Ugyanakkor a tavaszunkra rányomta bélyegét a sok sérülés, miközben a kispadon lelkes, de az NB I-re még nem felkészült ifjak ültek.

A Veszprém Barabás KC-nak volt oka az ünneplésre: a fiatal kézilabda csapat a hetedik helyen zárt (Fotó: Orosz Péter)

- Ilyenkor szokták "szétszedni" a csapatot.

- Olyan játékosokról beszélünk, akiknek profi szerződésük van. Az biztos, hogy Víg Vivien és Hosszu Boglárka visszatérnek Dunaújvárosba, rutinjukkal sokat segítettek nekünk. Van más példa is: Schatzl Nadine meglepetésre az érdiekhez igazolt. Helyükre saját utánpótlásunkból érkeznek lányok, kivétel nélkül olyanok, akik korosztályos válogatottak.  

- A felnőttekkel kapcsolatos elvárások tehát megvalósultak. Mi a helyzet az utánpótlásban?

- Ott van még tennivalónk bőven. Két területet emelnék ki: szakmai munka és szervezés. Előbbiért Woth Péter felel, aki jó szakember, sikerült együttműködni, de a jövőben szorosabbá kell tennünk a kapcsolatot. Sajnos a távolság és az "ismeretlenség" okán az iskola igazgatókkal, testnevelőkkel nem tudtunk tárgyalni. Ezen a területen mindenképpen előrébb kell lépnünk. 

- Vár még a csapatra a kupadöntő, majdnem hazai pályán. - Rövid pihenő után dolgozunk tovább, készülünk a május végi arénabeli fellépésünkre. Szeretnénk ott is kimagaslóan teljesíteni. 




A veszprémiek is páylára léptek 

A Barabás KC-ban több exveszprémi, vagy ma is a megyeszékhelyen kézilabdázó játékos kapott lehetőséget. Takács Bianka kimagaslóan játszott, a csapat egyik erőssége lett, míg Palotás Fanni rendszeresen bizonyíthatta tehetségét. De említhető még Samu Rózsa Virág, Kovács Krisztina, Horváth Gréta, akik kivétel nélkül a tűz közelébe kerültek, néhány percre bemutatkozhattak a legjobbak között. A góllövésben Planéta Szimonetta volt a legszorgalmasabb, összesen százötvenszer talált be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!