Sport

2014.08.26. 10:00

A Péti MTE az elitben szerepel

A 2014/2015-ös szezonban is lesz Veszprém megyei csapat a tekézők legmagasabb osztályában, a Szuperligában. Az Péti MTE szeretne maradandót alkotni a világbajnokok, BL-győztesek között.

Horváth Gábor

Az előző idényben az Ajka Kristály szerepelt a Szuperligában, ám a csapat nem tudott megragadni a legjobbak között, búcsúzott az osztálytól. A liga azonban nem maradt Veszprém megyei együttes nélkül, az NB I-es ezüstérmes, Péti MTE feljebb lépett. (A győztes Zalaegerszeg nem juthatott fel, hiszen a klub már szerepeltet egy csapatot a legnívósabb pontvadászatban.)

A pétfürdőiek nagyon várják már a hétvégi rajtot, lelkesedésüket az sem csökkenti, hogy egyelőre nincs az osztály követelményeinek megfelelő (panelos) pályájuk.

– Szeptember elején kezdődik el pályánk átalakítása, ami, ha minden jól megy, a hónap végére be is fejeződik – tájékoztatta lapunkat Kiss Gábor szakosztály-vezető, edző, játékos, aki hozzátette: emiatt őszi mérkőzéseiket mind idegenben játsszák, ezt követően viszont hazai környezetben lépnek pályára.

– Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, hogy idegenben is lehet esélyünk a pontszerzésre néhány együttes ellen. Sehol sem fogunk feltett kézzel pályára lépni, szeretnénk jókat játszani és ami még fontosabb, szeretnénk, ha megjegyeznék a nevünket. Nagyon várjuk az új szezont, óriási élmény lesz világbajnokok, világcsúcstartók, Bajnokok Ligája győztesek ellen szerepelni és a játékterünk felújítása is hatalmas dolog egyesületünk életében.

Az újonc pétfürdőiek (a képen Bobay Károly) nagyon várják már a legerősebb liga küzdelmeit (Fotó: Zwicker Tamás)

A Péti MTE a BL- és bajnoki címvédő Szeged otthonában kezdi az idényt, úgyhogy rögtön a rajton az osztály sűrűjébe csöppen.

A pétfürdőiek csapata nem változott az elmúlt szezonhoz képest. Kiss Gábor elmondta, három igazolást terveztek, különböző okok miatt egyik sem jött össze, viszont nem is távozott senki. Az együttes természetesen szeretné elkerülni az utolsó helyet, de úgy számolnak, ha ez esetleg nem sikerül, a Szuperliga létszámbővítése miatt osztályozót játszhatnak a bennmaradásért. Egyébként jó esély van arra, hogy Veszprém megyei vetélytárs ellen. De ez még a távoli jövő zenéje, és mint említettük, a Péti MTE mindent megtesz a sima bennmaradás érdekében.

– Fiatal csapatunk van, jó erőben vagyunk, ami azért fontos, mert a panelos borítás nagyobb fizikai felkészültséget és koncentrációt igényel. Korábban több osztályváltást (öt év alatt háromszor lépett feljebb a PMTE – a szerk.) követően is féltettek minket, de mindig helytálltunk. A településen népszerű a teke és a közönségünk is remek, bízunk benne, hogy rászolgálunk bizalmukra a Szuperligában is.

A pétfürdőiek szuperligás együttese: Bobay Károly, Harangi Lajos, Sebestyén Tamás, Németh Kornél, Fülöp Tamás, Bíró László, Hajdú István, Iváncza Norbert, Rajki József, Kiss Gábor.

 

Az NB I-esek is most kezdenek

A Péti MTE a Szuperliga nyitányán szombaton 13 órakor lép pályára a Szeged vendégeként. Az NB I-ben három megyei csapat szerepel. A második vonal küzdelmei is az utolsó augusztusi hétvégén kezdődnek. Az Ajka Kristály a Pécs, a Herend VTK a Sopron alakulatát fogadja szombaton 14 órás kezdettel. Az Elmax Pápa Szentgotthárdon szerepel vasárnap 10 órakor. Az NB II-ben az Úrkút a Győri KOMSZOL vendégeként (kezdés: vasárnap, 10.00) kezdi meg a 2014/2015-ös évadot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!