Sport

2014.10.02. 13:05

A pápai kosarasok célja a legjobb nyolc közé jutás

Mindenféle nehézséggel szembenézve felemásra sikerült a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda-együttes felkészülése. Idegenben kezdi az idényt a Vajda-legénység szombaton.

B. Virág Rita

– Nem vagyok maradéktalanul elégedett a felkészülésünkkel. Mindenféle probléma nehezítette a munkánkat – kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője.

Mint kiderült, a Pápa nyáron két meghatározó emberét vesztette el: az egykori válogatott irányító, Kálmán László a Falco vezetőedzője lett, Ács Péter pedig másutt folytatja pályafutását.

Ráadásul Simon László hetek óta a térdével bajlódik, nem is tudott együtt gyakorolni a társakkal.Fontos megemlíteni azt is, hogy augusztusban hiába kezdtek el dolgozni a kosarasok, a városi sportcsarnokot egy kiállítás miatt majdnem egy hónapon keresztül nem tudták használni.

A pápaiak (fehérben Jarosevics Róbert) idegenben, Törökbálinton kezdik az idei bajnoki szezont (Fotó: archív/Penovác Károly)

– A távozók miatt új formációt állítottunk össze, amelynek egy új játékrendszer begyakorlása volt a fő feladata. A 94-es szabály (minden csapatban egy 1994 előtt született fiatalnak pályán kell lennie – a szerk.) miatt a fiatalok beépítése sem ment zökkenőmentesen. De azt gondolom, ezzel a feladattal rajtunk kívül minden más alakulat is megszenvedett. Szóval dolgoztunk becsülettel, tisztességgel, ám inkább felemásra értékelném ezt az időszakot – összegzett Vajda mester.

A tréner kitért arra, együttese számára a legjobb nyolc közé jutást tűzték ki célul. Úgy fogalmazott, az említett két játékossal mindenképpen gyengültek, de a nyolc között ott a helyük mindenképpen a pápaiaknak is.

– Azt gondolom, rendkívül erős a nyugati csoport. Nagyon sok a jó csapat, senki sem mehet biztosra sehol sem. Most keleten valamivel könnyebb az élet, de szerintem ez a kiegyensúlyozottság a javunkra válik, a fejlődést vetíti előre.

A Motax Concordia KC Pápa idegenben kezdi a 2014/15-ös bajnoki szezont, az MTK Törökbálint otthonában vendégeskednek péntek kora este.

– A találkozó pikantériáját mindenképpen Horváth Kristóf személye jelenti, akit éppen tőlünk csábított át a Törökbálint. Tavaly egyébként kétszer is legyőztük őket, ezért biztos vagyok benne, hogy fűti őket a visszavágás reménye. Nekünk nyilván az a célunk, hogy ezt ne hagyjuk, és lehetőleg harmadszor is borsot törjünk az orruk alá – közölte a szakvezető.

A Pápa első hazai mérkőzésére sem kell sokat várni, október 10-én a Széchenyi Győrt fogadja majd a városi sportcsarnokban.

 

Második helyezés az emléktornán

A Motax Concordia KC Pápa négy csapat részvételével rendezte meg a Balogh József-emléktornát. A hazaiak a döntőbe jutásért a Széchenyi Győrrel mérték össze tudásukat, és szoros első félidő után végül magabiztos, harmincpontos győzelmet arattak (82:52).

A másik elődöntőben a szombathelyi Falco KC a TF Budapesttel csapott össze. A kőkemény, szikrázó találkozó végén a fővárosiak örülhettek. A harmadik helyért meglepetésre a Győr megverte a Falcót. A fináléban pedig a Pápa egy nehéz, kevés kosarat hozó derbin alulmaradt néhány ponttal a TF-fel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!