Sport

2015.02.26. 14:01

A német Melsungent fogadja az elszánt Füred szombaton

Ugyan a Melsungen a találkozó esélyese, ám megpróbáljuk meglepni. Szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét, hogy vendégeink fáradtan, vereségből érkeznek hozzánk - nyilatkozta lapunknak Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda együttes szakvezetője.

B. Virág Rita

A BKSE szerdán küzdelmes mérkőzést vívott a Csurgóval, ám a jó erőkből álló vendégek megszerezték mind a két pontot a Balaton-partján (19:22).

– Úgy gondolom, a védekezésünk emberfeletti volt, s ez a kapott gólok számában is megmutatkozik, hiszen csak 22 gólt kaptunk – értékelt Csoknyai István. – Viszont a támadásban elért 19 találattal egyáltalán nem lehetek elégedett. Sajnos Zdolik Bence hiányát nagyon megérezzük, főleg, hogy Szöllősi Balázs ezen a napon formán kívül kézilabdázott. Veszélyes átlövések híján pedig nem tudtuk megbontani a csurgói falat, megjátszani a beállót, a széleket. Ráadásul többször is érthetetlen döntéseket hoztak a játékvezetők, ami nem a mi malmunkra hajtotta a vizet – foglalta össze a csurgói meccs tanulságait a füredi mester.

A balatoniaknál azonban jól tudják, nincs idő keseregni, hiszen szombaton már újabb kihívás vár rájuk, ezúttal az EHF-Kupában kell helyt állniuk, a német MT Melsungennel szemben.

Vajon mire mennek a Bundesliga hatodik Melsungen ellen a fiatal balatonfürediek szombaton? (Fotó: Penovác Károly)

A német alakulat jelenleg az előkelő hatodik helyet foglalja el Európa legerősebb bajnokságának mezőnyében. Svéd, holland, szerb és horvát légiósokkal megerősített egység, amely mindkét eddigi nemzetközi kupameccsét biztosan nyerte a svéd Eskilstuna Guif (31:27), valamint a horvát Nexe (25:28) ellen is.

– Most egymás után kétszer játszunk majd a Melsungennel, előbb itthon, majd jövő héten idegenben. Egyik csata esélyesei sem mi vagyunk, ám szeretnénk meglepni riválisunkat. A németek a hétközben három góllal kikaptak a Hamburgtól (23:26), ráadásul most utazniuk kell. Szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét. Nagy bravúr lenne, ha pontot tudnánk szerezni, de ez a célunk – fogalmazott Csoknyai István.

Sajnos a füredieknél továbbra sem szerepelhet Zdolik Bence, ráadásul sérüléssel bajlódik a nemrégen kölcsönbe érkezett Kancel Ottó is. Szerencsére a többiek bevethetőek.

Fontos megjegyezni, hogy az EHF-Kupa találkozót a televíziós közvetítés miatt korábbra tették és 14.15 órakor kezdődik majd a Veszprém Arénában.

 

Tíz éve a stabil középmezőnyben

A melsungeni egyesületet nagyon régen, 1861-ben alapították, a kézilabda szakosztályt 1920-ban. Az MT Melsungen 2005-ben jutott fel a német élvonalba, azóta a középmezőny stabil tagja, ám tavaly óta töretlenül menetel felfelé a tabellán, jelenleg a hatodik. Kétszer jutott el a Német Kupa négyes döntőjébe, s most ennek köszönhetően indulhatott el a nemzetközi kupában. A bajnokságban felzárkózna közvetlen élmezőny mögé, a 4-7. hely valamelyikét szeretné megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!