Sport

2014.12.11. 11:52

A legkisebb királyfi és a focisárkány

Miért van az, hogy jobban féltem ennek a szimpatikus fiatal edzőnek a karrierjét/életét, mint a válogatottat? Talán azért, mert a magyar focisárkány eddig mindenkit felfalt. Dárdai? Az egyik szemem sír, a másik meg nevet Dárdaiért.

Horváth Gábor

A Dárdai-sztori nem bizonyít más, mint azt, hogy a magyar futballszeretők még mindig hisznek a mesékben. Bevallom, nekem is szimpatikus a történet. Írtam is már erről, fiatal, ambiciózus, profi edző, aki ráadásul képes is letenni valamit az asztalra. Hazai fülnek szokatlanul nyíltan és őszintén beszél, a játékosai pedig tiszta szemmel követik őt bárhová. A szurkolók is mögötte vannak. Fontos dolgok.

Tipikus karaktere a legkisebb királyfinak, aki más mint a bátyjai. Ügyesebb, rafkósabb náluk, neveti a veszélyt és elbánik a gonosszal. Szép mese. Kár, hogy a magyar labdarúgás nem mese.

A magyar labdarúgás problémája jóval mélyebb annál a kérdésnél, mint az, hogy ki legyen a szövetség kapitány.

Ez kétségkívül fontos dolog, de félek, hogy az örömteli pillanatokat hozó Dárdai megint csak eszköz, játékszer, alibi lesz a rendszerben. Aztán a magyar focisárkány szépen őt is befalja, mint a többieket (a bátor, de egyszerű parasztfiút és az idegen földről érkezett hercegeket), és nem marad se királyfink, se mesénk. Érdekes, hogy jelen pillanatban az előbbit féltem jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!