Sport

2014.10.21. 10:40

A kosárlabda ünnepe volt

Az Öveges gála az a rendezvény, ahová a kosárlabdát, a sportot szerető ember bármikor szívesen visszatér.

B. Virág Rita

Az Öveges gálát már tizenharmadik alkalommal rendezték meg a névadó iskolában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szocreál stílusban épült intézmény nem rendelkezik túl nagy tornateremmel, sőt mondhatnánk azt is, meglehetősen kicsi, azonban jól tudjuk, sok jó, kosárlabdát szerető ember, kis helyen is elfér.

Sőt, a küzdelmek két pályán zajlottak a hat fiú és hat leány csapat között. A modern borítású padló és a jó minőségű palánkok minden igényt kielégítenek, a kosarasok itt igazán jól érezhetik magukat.

A fiúknál végül a bronzérmet a balatonalmádi Kéttannyelvű iskola szerezte meg. A házigazdák, az Öveges második számú csapata ezüstérmes lett, míg a kupát a veszprémi Padányi iskola együttese vihette haza.

A lányoknál a dobogó két alsó fokára a Kéttannyelvű iskola második és első csapata állhatott fel, míg a legjobb ugyancsak a veszprémi Padányi lett.

A vetélkedést a különböző dobóversenyek színesítették. A széken ülő dobóverseny az egyik legnépszerűbb mind közül. Itt Varga Zsófia (Kéttannyelvű) volt a legpontosabb.

A hagyományos hárompontos dobóviadalon is hölgy nyert: Krámli Júlia (Kéttannyelvű) személyében.A félpályáról pedig Tóth Dalma (III. Béla Gimnázium) célzott a legügyesebben,

Az Öveges gálán a legkisebbekre is gondolnak, hiszen az óvodásoknak és kisiskolásoknak rendszeres mini palánkot állítanak fel, így tényleg minden korosztály kipróbálhatja ezt a sportágat.

Az esemény elengedhetetlen kelléke már évek óta az ember nagyságú gumimaci, aki mi mással, mint gumicukorral kedveskedett a résztvevőknek.

Soós Imre, a gála főszervezője természetesen ígéretet tett arra, hogy jövőre is megszervezi a programot. A megyében ugyanis a kosárlabda népszerűsége töretlen és ez egy jó alkalom a találkozásra, a sportolásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!