Sport

2014.04.16. 10:20

Háromszáz duatlonos Káptalantótiban

Káptalantóti - Rekord létszámú versenyző tette próbára magát a Balatonfelvidéki Triatlon Körverseny első állomásán a településen, amely egyben az országos duatlon bajnokság, valamint sprint duatlon futam is volt.

A festői szépségű falucskában, Káptalantótiban már nyolcadik alkalommal rendeztek nagyszabású duatlon versenyt. Az idei első országos bajnokságra rövid távon várták a sportolókat, ami azt jelentette 10 kilométer futás után 40 kilométer kerékpározás, majd újabb öt kilométer futás volt az előírt penzum.

A rendkívül technikás, dimbes-dombos versenypálya alaposan megnehezítette a nevezők dolgát. Főleg a kerékpáros útvonal leküzdése jelentett komoly küzdelmet, mert a több emelkedővel, éles kanyarral, szűk utcákon át vezető szakaszokkal többeknek meggyűlt a baja.

Nos, ami a résztvevőknek kihívást, az a szurkolóknak, érdeklődőknek remek szórakozást hozott, hiszen a pálya egésze belátható, követhető volt, így a jelenlévők élesben izgulhatták végig a verseny alakulását.

A férfiaknál az abszolút első helyet a Csepel színeiben Petsuk Zoltán szerezte meg. A veszprémi Váraljai Vázsony az előkelő nyolcadik helyen zárt az összetettben, ami korosztályában a 30-34 éveseknél ezüstérmet jelentett számára.

A nőknél Zelinka Gabriella (Újbuda) volt a legjobb. Az abszolút tizedik helyet érdemelte ki Tamási Ivett a szervező Veszprémi Triatlon Egylettől, s ez az eredmény a 40-44 éveseknél győzelmet hozott számára.

A Balatonfelvidéki Triatlon Körversenyen belül sprint futamot is tartottak, ahol öt kilométer futás, húsz kilométer bringázás, majd 2,5 kilométer futás szerepelt a versenykiírásban. Itt már jóval több Veszprém megyei sportember tette próbára felkészültségét.

A káptalantóti triatlon versenyt nyolcadik alkalommal rendezték meg a dimbes-dombos, festői szépségű  technikás terepen (Fotó: Archív)

A 60-64 éves férfiaknál Bödi Sándor volt a legjobb, s a hölgyeknél ugyanebben a korcsoportban szintén veszprémi diadalt könyvelhettünk el, Fügi Andrea nyert.

A 40-44 éves férfiak között a pápai Györgyi Péter jól teljesített és harmadik helyen végzett.

A 35-39 éves hölgyeknél Feketéné Szabó Júliát kell kiemelnünk, aki korosztályában második helyezést szerzett, s ezzel az abszolút sorrendben a kilencedik lett.

A 30-34 éves férfiaknál pedig Burján Jenő győzelmét kell még megemlíteni.

A körverseny szervezői az idén a családokról sem feledkeztek meg, akik számára nagyszerű vetélkedést hirdettek. A legtöbb pontot gyűjtő famíliákat a három forduló után külön díjazzák majd a rendezők.

A Balatonfelvidéki Triatlon Körverseny május 12-én új helyszínen, Ajkán folytatódik.

Fodor András, a körverseny főszervezője elmondta, a káptalantótiak vendégszeretete már fogalommá vált. Csom Károlyné polgármester vezetésével a helyiek mindent elkövettek annak érdekében, hogy a háromszáz sportoló nagyszerűen érezze magát. Az idén többek között lángossal és gulyáslevessel kedveskedtek az alaposan kifáradó sportolóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!