Sport

2014.10.01. 09:25

A hetediket is behúzta Törteli

Veszprém – Hetedik profi mérkőzését is megnyerte Törteli Balázs, a fiatal bokszoló pályafutása hamarosan címmeccshez érkezhet.

Horváth Gábor

A legutóbbi szentesi profi bokszgálán Törteli Balázs is szorítóba lépett. A nemesvámosi származású, korábban Veszprémben versenyző ökölvívó egyhangú pontozással győzte le a fővárosi Jambrik Lászlót.

– Korán elkezdtem a felkészülést és nagyon vártam már a gálát, hiszen korábban sérüléssel bajlódtam. Ezúttal külön erőnléti edző segítette speciális gyakorlatokkal a munkámat. Két héttel a gála előtt derült ki, hogy sajnos csak négy menetet tudok bokszolni, mert az eredeti ellenfél nem tudta vállalni a meccset – mondta el a Naplónak a nagyváltósúlyú Törteli Balázs.

A 22 esztendős sportoló hozzátette: ez egy úgynevezett felhozómeccs volt, ugyanakkor Jambrik már egy komolyabb szintet képviselt korábbi vetélytársainál.

Mindenesetre Törteli az első menetben nagyon „megverte” ellenfelét, a másodikban gyengébben teljesített, de ezt követően már azt bokszolta, amit tud. A mérkőzés egy igazi adok-kapokkal fejeződött be, ami Törteli szempontjából inkább adok volt. A fiatal bokszoló hetedik profi meccsét egyhangú pontozással nyerte.

– Elvileg még egy felhozó ütközet van hátra és akkor címmeccsen szerepelhetek. A súlycsoportban Kovács Attila, a Vipera a magyar bajnok. Nagyon szeretnék megküzdeni vele, fiatal vagyok, terhelhető és, ha fejben is rendben leszek, szerintem jó esélyekkel szállhatnék ringbe. Nemrég egyébként volt egy éles edzőmeccsünk egymás ellen, szerintem jó kis csata volt, amelyen úgy vélem, tisztességgel helytálltam – tette hozzá Törteli Balázs, aki jelenleg a szomszédos megyeszékhelyen készül, hiszen a székesfehérvári Varkocs György Box Club versenyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!