Sport

2014.10.27. 15:35

A győzelem íze - Hosszú nyeretlenséget szakítottak meg a pápaiak

Mint egy falat kenyér, úgy kellett a három pont a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának, amely a hétvégén a Pécsi MFC vendégeként véget vetett hosszú nyeretlenségi szériájának.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak alaposan kiböjtölték az újabb győzelmet, ugyanis a pécsi fellépésük előtt a bajnokságban augusztus 9-én, még a 3. fordulóban sikerült utoljára mérkőzést nyerniük. Akkor a Kecskemét együttesét 3:2-re múlták felül a Perutz Stadionban, majd döntetlenek és fájó vereségek következtek egymás után.

Az utóbbi időben komoly balszerencse és játékvezetői hiba is útjába állt a Lombard-győzelemnek. Ám Kovács László tanítványai nem csüggedtek, és erőfeszítéseiket a 12. fordulóban újra teljes siker koronázta.

Szűcs Lajos Pécsen is biztos pont volt a kapuban, fontos védésekkel járult hozzá a sikerhez (Fotó: Penovác Károly)

– Ha valaki csak a statisztikákat nézi, akár azt is gondolhatja, hogy szerencsével nyertünk a Pécs ellen, hiszen a 90. percben szereztük a győztes gólt. Azonban a játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be mindhárom pont – nyilatkozta a Naplónak Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa védelmének vezére. Megjegyezte, a találkozó elején ismét kihagytak egy nagy ziccert, ráadásul az ellenfél szerencsés körülmények között előnybe került, de mindvégig érezte, hogy megnyerhetik a meccset.

– Már nagyon érett a győzelmünk, hiszen legutóbb a Diósgyőr ellen elveszítettünk két pontot a mérkőzés végén, és korábban is többször jól játszottunk, de eredménytelenek maradtunk. Viszont mindenki tudja, hogy a futballban nincsen feltételes mód, a si-kerekért keményen meg kell dolgozni, és mi ennek szellemében készülünk fordulóról fordulóra. Remélem, hogy a pécsi győzelmünkkel a szerencsénk is megfordul, és ami eddig kifelé pattant az ellenfél kapujánál, az most már befelé fog. Ugyanakkor hangsúlyozom, sokat tettünk azért, hogy Fortuna mellénk álljon – fogalmazott a tizenkétszeres magyar válogatott labdarúgó.Csizmadia Csaba elmondta még: úgy tűnik, a szezon kezdete előtt jelentősen átalakult Lombard Pápa védelme egyre inkább összeáll.

A Veszprém megyei sárga-feketék győzelmükkel feljöttek az NB I-es tabella 11. helyére, és ötpontnyi távolságra kerültek a már kiesést jelentő 15. pozíciótól.

 

Az edző állásába került a vereség

A Lombard Pápától elszenvedett vereség után a Pécsi MFC megvált vezetőedzőjétől, a korábban a bakonyaljaiakat is irányító Véber Györgytől. A korábbi újpesti legenda a nyáron ült le a baranyai piros-feketék kispadjára, és tizenkét forduló alatt mindössze tíz pontot gyűjtött össze csapatával – ráadásul a Pécs hazai pályán még nem nyert bajnokit a mostani kiírásban. Véber György már a szombati meccs lefújását követően jelezte, az őt érő szurkolói kritikákat hallva a klub tulajdonosára bízza a döntést, hogy igazuk van-e a drukkereknek. A felek végük hét-főn közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!