Sport

2015.04.20. 18:34

A Futsal Club Veszprém ezúttal nem tudta meglepni ellenfelét

Veszprém - Parázs meccsen szenvedett vereséget a veszprémi futsalcsapat az NB I-es rájátszásban hazai pályán. Nagy feszültség és sok gól.

Horváth Gábor

1. FCV-Berettyóújfalu

3:6 (1:2)

Veszprém, 500 néző. V.: Farkas, Futó, Horváth. 1. Futsal Club Veszprém: Reveland Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Sárdi, Bényi, Németh, Tar, Vas, Boromisza D., Bánfalvi. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi Sánta, Dávid, Rábl, Nagy T. Csere: László, Gál, Trencsényi, Lovas, Szabó, Nagy I., Birinyi. Edző: Turzó József.

Mindkét csapat számára fontos ütközet következett. A Berettyó vereség esetén voltaképpen elbúcsúzhatott a címvédés gondolatától, míg a veszprémiek azért küzdöttek, hogy a bajnokság hajrájára érem közelbe kerüljenek. Az alapszakaszban a bakonyiak kétszer is legyőzték profi vetélytársukat. Remek hangulatban rajtolt a derbi.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. Egy-egy kósza lövés után azonban alaposan beindultak a felek.

Trencsényi tesztelte Revelandot, aki a helyén volt, a gólvonalról rúgta ki a labdát. A másik oldalon Boromisza G. és Tatai próbálkozását hatástalanította Tihanyi. A vendégeknél Gál nagy helyzetben emelt fölé. Kőkemény párharcok tarkították a küzdelmet, de a gól nem esett.

Egészen a 12. percig Vas ígéretes helyzetben Tihanyiba lőtt, s egyből büntetett a Berettyó, gyors kontra után Trencsényi talált be, 0:1.

Tar bombája jött ki a felső kapufáról, majd a veszprémi játékos nem sokkal később már a saját hatosán mentett becsúszva.

A 14. percben egyenlített a hazai együttes, Tatai fejezte be a gyors akciót, 1:1.

A szünetre azonban a vendégek mehettek előnnyel, a 19. percben Szabó Péter pofozta a kapuba a labdát, 1:2.

A második játékrész elején Revelandnak kellett óriási védenie, de a 24. percben már ő is tehetetlen volt. Rábl fantasztikus cselei után Lovas lőtt a hálóba, 1:3.

Az 1. FCV nagy erőket mozgósított. A játék ugyanakkor nem volt folyamatos, sok volt a vita a pályán. A lelátón is fellángolt a feszültség, egy szurkolót ki kellett vezetni, percekig állt a játék. (Nem ment könnyen, és nem sokkal később a hazai kapu mögötti szektor jelentős része elhagyta a csarnokot. a meccs után visszajött a kemény mag és köszöntötte kedvenceit.)

Ez a hazaiakat zavarta meg. A 28. percben Rábl 1:4-re alakította az állást. A 29. percben Boromisza G. válaszolt (2:4), majd a 32. percben Németh is betalált (3:4). Kissé váratlanul ismét izgalmassá vált a csata. Nagyot küzdöttek a bakonyiak, de Rábl újabb remek szólója után Lovas szertefoszlatta az egyenlítési álmokat, 37. perc: 3:5. A 38. percben Gál lőtt üres kapus (a veszprémiek lehozták hálóőrüket) gólt, 3:6.

Madarász János: - Az ellenfelünk csapatként győzött le minket. Nálunk nem volt olyan teljesítmény, amely sikerhez vezethetett volna. Megérdemelten nyertek a vendlégek. Turzó József: Magabiztosan játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült. Volt egy kis holtpontunk ugyan, de összességében megérdemelten győztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!