Sport

2014.10.29. 17:15

A fiatal ajkai bokszoló szép bajnoki sikere

Az ajkai Farkas Dominik remek eredményt elérve második lett az idei junior ökölvívó bajnokságon, amelynek a szigetszentmiklósi sportcsarnok adott otthont.

Horváth Gábor

Negyvenöt egyesület több mint százötven bokszolója mérte össze tudását a rangos megmérettetésen.Veszprém megyét és Ajka városát a Boxer SE versenyzője, Farkas Dominik képviselte 80 kg-os súlycsoportban.A tehetséges fiatalember az elődöntőben oroszlányi vetélytársát egyhangú pontozással győzte le. A fináléban aztán nem bírt az Európa-bajnokságon induló, soproni Erdélyi Rolanddal.

A második hely ezzel együtt remek eredménynek számít.

A remekül szereplő Farkas Dominik edzőjével, Horváth Tiborral (Fotó: Horváth Gábor)

A Boxer SE vezetőedzője, Horváth Tibor elmondta: számítottak a kiemelkedő eredményre. Bíztak benne, hogy a kitartó, kemény munka meghozza a gyümölcsét ezen a versenyen is. Farkas ugyanis már júniusban megvillantotta felkészültségét és tudását.

Az ajkai ökölvívó nyár elején, a nemzetközi Siófok-kupán legyőzte a 75 kg-os súlycsoportban magyar bajnok Újhelyi Márkot.

– A kemény munka nem áll meg, napi két edzéssel készülünk a november 6. és 9. között Debrecenben rendezendő ifjúsági országos bajnokságra, amelyen klubunk két versenyzővel is képviselteti magát – árulta el Horváth Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!