Sport

2014.10.27. 16:10

A címvédő Újpestet fogadja szerdán az FC Ajka futballcsapata

A volt ferencvárosi csatárban nem megy fel a szokásosnál jobban az adrenalin az Újpest elleni derbi előtt és a csapatnak is fontosabb a bajnokság. Persze ez még nem jelenti azt, hogy FC Ajka nem tesz majd meg mindent azért, hogy tovább írja klubtörténelmét a Magyar Kupában.

Horváth Gábor

A címvédő Újpest FC lesz szerdán az FC Ajka vendége a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Veszprém megyei csapat már azzal is klubtörténelmet írt, hogy a sorozatban bejutott a legjobb 16 közé, az újabb kör már tényleg nagy szenzáció lenne.

Főképp, hogy ehhez egy első osztályú csapatot kellene két vállra fektetni.

A párosítás pikantériája, hogy az ajkaiak kispadján az a Zoran Kuntic ül, aki számos komoly csatát élt meg a fővárosi lilafehérek nagy riválisa, a Ferencváros mezében.

A bajnokság a fontosabb, de azért az ajkaiak bíznak benne, hogy az Újpest ellen is lesz némi sikerélményük. Harcolni kell érte (Fotó: Penovác Károly)

– Dehogyis, semmi ilyen nincs bennem – mosolygott Zoran Kuntic arra a felvetésre, hogy az Újpest ellen készülve bizonyára jobban forr ereiben a vér.

– Nekem minden meccs rangadó, játékosként is így készültem, s most sem vallok mást. A csapatomnak elmondtam, mindenki tegye ki a szívét a pályára – nyilatkozta a Naplónak az ajkaiak vezetőedzője, aki hozzátette: csodák ritkán vannak a futballban, de ki tudja, mikor jön el egy meglepetés pillanata.

– Az Újpest az előző szezonban megnyerte a kupát, jó csapatról van szó, amely abszolút favoritként lép ellenük pályára. Nekünk ráadásul elsősorban a bajnokságra kell koncentrálnunk, így szerdán olyan játékosoknak is szerepet adok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Elvárom tőlük, hogy becsületesen játszanak. Kíváncsian figyelem majd a teljesítményeket. Fontos mérkőzés vár ránk a hétvégén, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk a kupaszereplést – fogalmazott Kuntic, aki ismeri és tiszteli az újpestiek szerb mesterét, Nebojsa Vignjevicet. – Jó eredményeik vannak, míg mi ezzel nem büszkélkedhetünk mostanában, ám a Szeged elleni találkozó második félidejéből, úgy gondolom, lehet építkezni – tette hozzá az FC Ajka edzője.

 

Videoton-Diósgyőr meccsel kezdődik

Az FC Ajka–Újpest FC mérkőzés szerdán 12.30-kor kezdődik. A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek sorát ma (17.30) a Videoton és a Diósgyőr összecsapása indítja el, a többi párosítást mind szerdán rendezik. A további találkozók: Kisvárda–Vác (kezdés: 12.30), Pécs–Debreceni VSC (16.00), Szolnok–MTK (17.00), Gyirmót–Győri ETO (18.00), Csákvár–Békéscsaba (18.00), Budapest Honvéd–Ferencvárosi TC (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!