Sport

2017.09.05. 13:05

Triatlonverseny az ország legszebb pályáján

Rekordlétszámú nevező vett részt a hatodik alkalommal megrendezett Ábrahámhegyi Triatlonon, amely a Balaton-felvidéki triatlon körverseny második fordulója is volt egyben.

B. Virág Rita

Fodor Andrástól, a viadal főszervezőjétől megtudtuk, az utánpótlás kategóriákban ötven fiatal, míg a felnőtteknél 160 sportoló tette próbára tudását. Újonc, gyermek, sprint és rövid távon, négy futam indult.

Az úszást a 24 Celsius-fokos Balatonban tartották, a helyi strand területén. A versengés a partról is követhető volt, így a szurkolók közvetlen közelről láthatták a verseny alakulását. A kerékpározást a Káli-medencében bonyolították le, Kékkút, Kővágóörs érintésével egy húsz kilométeres körön zajlott ez a szám. A futást pedig a kerékpárúton szervezték meg.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt, csupán a verseny végére eredt el az eső, de azt már senki sem bánta.

Nemcsak egyéni versenyzőket vártak, családok is összemérték erejüket az ábrahámhegyi triatlonon
Fotó: Fodor András

Kiválóan szerepeltek a megyei indulók. Rövid távon, ahol 1500 méter úszás, 40 kilométer bringázás és 10 kilométer futás szerepelt a prog-ramban, a felnőtt nők 3-as kategóriájában a dobogó tetejét foglalhatta el Somogyi Zsófia, a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója.

A férfiak 3-as korcsoportban a tapolcai Németh György végzett a negyedik helyen.

A szenior 2-es kategóriában a veszprémi Varga Elemér kilencedik helyen zárt, a VTE-s Gáspár Ferenc pedig tizenkettedik lett.

A sprinttávon 750 méter úszás, 20 kilométeres kerékpározás és öt kilométer futás volt az előírt penzum.

Az ifjúsági korosztályban a VTE-s Rezeli Martin ötödik helyezést szerzett.

A felnőtt nőknél Mucsy Petra az előkelő második helyet szerezte meg. A nők 4-es kategóriájában a pápai Kovács Veronika a harmadik, a szintén pápai Spreitzer Ágnes pedig az ötödik lett.

A férfiak 4-es korcsoportjában a veszprémi Tóth Péter hetedik helyen ért célba.

A szenior nőknél, az 1-es korcsoportban az ajkai dr. Tóth Judit érdemelt ki ezüstérmet. Ugyanitt a férfiaknál Rezeli Róbert (VTE) lett negyedik.

Szenior 2-es kategóriában Sefcsikné Solymosi Ildikóé (VTE) lett az aranyérem, a veterán 1-es korcsoportban pedig a pápai Burján Ernőné volt a leggyorsabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!