Sport

2017.04.01. 17:29

Telekom: Nyolc között a Veszprém Alilovic bűbájjal!

Veszprém – Erőt demonstráló, kiváló játékkal jutott a nyolc közé a Telekom Veszprém a PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Ki kell emelnünk Mirko Alilovicot, aki csodás produkciót mutatott.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-PPD Zagreb

29:19 (15:9)

Veszprém, 5000 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek). Telekom Veszprém: ALILOVIC – MARGUC 5 (1), Sulic 2, Nagy 1, SCHUCH, TERZIC, UGALDE 5. Csere: Lékai 1, Ilic 5, Palmarsson 3, Nilsson 2, GAJIC 4, Iváncsik 1. Edző: Javier Sabate. PPD Zagreb: Stevanovic - Horvat 3, Miklavcic 3, J. Valcic 1, Vori 2, Mandalinic, Cingesar 2. Csere: Skok (kapus) 1, T. Valcic, PAVLOVIC 3 (1), Kontrec 1, Vujin S., Markovic 2 (1), Sebetic 1, Susnja. Edző: Silvio Ivandija.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/1, ill. 4/2.

Nincs új a nap alatt, már, ami a Telekom Veszprém összeállítását illette a PPD Zagreb elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtt. Javier Sabate nem változtatott a múlt heti összeállításon, így Ligetvári Patrik, Ancsin Gábor, Marko Kopljar, Blaz Blagotinsek maradt ki a keretből.

A Veszprém idegenben 23:22-es győzelmet ért el, és hazai pályán is egyértelmű esélyesnek számított.

A találkozó előtt Zsigmond György, a tizenegyszeres magyar bajnok kézilabdázó, a veszprémiek egykori beállója helyezte el a kezdőkörben a mérkőzés labdát.

Mint a bemutatáskor kiderült, Gulyás Péter hatszázadik alkalommal húzta magára a bakonyiak szerelését.

Cingesar kezdte meg a gólgyártást, de hazaiak szép akció végén Lékai találatával válaszoltak. Alilovic is bemutatott egy védést, majd Sulic harcolt ki hétméterest. Úgy tűnik, az idén a Telekom nemcsak a Final Fourra pályázik, hanem a legtöbb hetest elvétő alakulat címére is. Ugyanis ebben a szezonban borzasztóan gyengén használja ki a hétmétereseket. Ilicnek az volt az egyetlen szerencséje, hogy Stevanovic védését követően visszapattant a kezébe a labda, s másodszor már nem hibázta el a próbálkozást.

Cingesar egyenlítését követően Gajic állhatott a büntető vonalra, de a szlovén szélső is úgy járt, mint Ilic. Miklavcic szerzett vezetést a horvátoknak, majd Tonci Valcicot küldték ki két percre a sporik. Az emberelőnyt Marguc váltotta gólra (8. perc: 3:3).

Ugalde lódult meg a balszélen remek védekezés után, majd mintaszerű támadás végén újra Marguc villant (11. perc: 5:3).

Milavcic ugyan szépített, de ritmust váltott a Telekom és villámgyors akciók végén 7:4-re alakította az állást. A PPD azonnal időt kért. Hiába tanácskoztak a horvátok a területeket hermetikusan lezáró Veszprém „eldugta” kapuját, így a 20. perchez érkezve 9:4-re meglógott a házigazda.

A nyolc percig tartó góltalanságot Kontrec szakított meg, ráadásul Schuchot leültették két percre.

A szokásos cserék – Nilsson, Palmarsson érkezett - után az emberhátrány sem akadályozta meg Sulicot a gólszerzésben, ráadásul a veszprémi színekben az 1200. góljának örülhetett.

Szenzációsan védekezett a piros mezes csapat, a zágrábiak sorra rontották el a támadásaikat. A 24. percben Silvio Ivandija kénytelen volt kikérni második idejét is, miután pazar játékkal, Marguc feladásából Ugalde kínai figura végén vette be Stevanovic kapuját (25. perc

Stevanovic kapuját (25. perc 12:5).

Schuch kapott hatalmas ütést a halántékára, azonban a védekező specialista derekasan állta a sarat, pedig nagyon nehezen tudott csak feltápászkodni.

Bár Pavlovic és Vori faragott a Zágráb hátrányán, a veszprémi szélsők, ezúttal Ugalde, számolatlanul szórták a gólokat (27. perc: 14:7). Sabate edző a 29. percben látta elérkezettnek az időt, hogy magához rendelje övéit. Az időkérés után Palmarsson is feliratkozott a góllövők közé, a félidő utolsó találatát Miklavcic szerezte, lapos, sunyi lövése a lábak között vágódott be a veszprémi kapuba (15:9).

Új kapussal, Skokkal folytatta a második játékrészt a PPD Zagreb, azonban Gajic gyorsan jelezte, itt ma nem teremhet babér a vendégeknek (16:9). Sőt mi több, Alilovic újabb védéseivel mindenkit megnyugtatott, erőt demonstráló győzelemre készülnek társaival. Ilic bombáját követően Schuch kapott két perces büntetést. Josip Valcic szerencsés hát mögötti találattal, Horvat a szélről lőtt góllal hozta közelebb kapusát. Aztán a meccs egyik legérdekesebb pillanata következett, Jotic az üres kaput vette célba, a labda a kapufáról a gólvonal előtt pörgött, majd a visszaérkező Alilovic begyűjtötte a játékszert. A horvátok lerohanása után Sabate gyors megbeszélésen próbálta rendezni a sorokat (36. perc: 17:12).

Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, a Veszprém Ilic segítségével őrizte előnyét. Alilovic fantasztikusan védett, még Markovicot is megbabonázta, aki a második büntetőjét el is vétette (44. perc: 20:14).

Az újabb Ilic hétméteres is kimaradt, nem úgy Margucé. Zlatko Horvat is beállt a sorba, ő sem akart kimaradni a hetest rontók köréből (48. perc: 21:15). Aztán Palmarsson villant, majd Nilsson varázsolta a labdát a kapuba. Schuch pedig megkapta harmadik kisbüntetését, így piroslappal végleg kiállt az 50. percben.

A hajrához Palmarsson átlövésével érkeztünk el (24:16). Skok egész pályás gólt szerzett, s bár a horvátok mindent megtettek az eredmény kozmetikázása érdekében, a házigazdák viszont ellentmondást nem tűrően kézilabdáztak. A mai napon csúcsteljesítményt nyújtó Telekom Gajic és Nilsson góljaival először vezetett tízzel és persze a szurkolók azonnal rákezdtek: „Indul a busz!” - rigmusukra (28:18)! Alilovic bűbájjal, varázslattal, vagy bármely boszorkány konyhának is a javára váló, elképesztő teljesítménnyel teljesen megbabonázta a horvátokat.

A Telekom utolsó gólját Iváncsik Gergő szerezte, s ekkor bizony már állva tombolt a közönség. Pavlovic még hetesből vágott egyet, de így is erőt demonstráló, rendkívül magabiztos Telekom siker született.

Silvio Ivandija: - A Veszprém ma is bebizonyította, ha ebben az ütemben fejlődik, akkor a Bajnokok Ligája egyik legfőbb várományosa. Sokat hibáztunk, és ezen kívül egy olyan Mirko Alilovic állt velünk szembe, aki ellen nem volt esélyünk.

Ivan Stevanovic: - Támadásban sok hibát vétettünk, a Veszprém több könnyű gólt szerzett és jelentős előnyre tett szert. Szeretnénk javítani, ezt a következőkben a SEHA-Liga négyes döntőjében tudjuk megtenni, s mi már erre a hétvégére összpontosítunk.

Javier Sabate: - Gratulálok a csapatomnak a mai nagyszerű teljesítményéhez és a továbbjutásához. Zágrábban az öt egyes védekezés ellen akadtak problémáink, ezen sokat dolgoztunk a héten. A védekezésünk mára csúcsra ért, akár csak a kapus teljesítmény, ha ezek rendben vannak, akkor könnyű gólokat lőhetünk. A támadó játékunk is remek volt, kiválóan használtuk a szélsőket, s bár sok kritikát kaptunk korábban emiatt, de ezen a mérkőzésen is a gólok ötven százalékát a szélsők szerezték. Büszke vagyok a srácokra. Sok sikert a Zágrábnak, s ki tudja, talán a SEHA-liga döntőjében újra összecsaphatunk velük.

Gasper Marguc: - Nagyon örülök a győzelemnek és persze a továbbjutásnak. A mai találkozón is bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk minden egyes momentumban küzdeni, minden egyes gólért, labdáért. A remek védekezés után az első félidőt tetemes különbséggel zártuk, de nem álltunk le. A gázon tartottunk a lábunkat, ugyanabban a ritmusban kézilabdáztunk a második felvonásban is, nem hagytunk esélyt ellenfelünknek. Úgy gondolom, ezt kell folytatni, s most már előretekintünk a szezon utolsó szakaszára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!