Sport

2017.04.29. 17:50

A Perutz FC lenullázta a Füredet - videóval!

Balatonfüred – A hangulat parádés volt, ám jókora meglepetésre nem tartogatott túl sok izgalmat a szezon rangadója szombaton az MTD Hungária megye I-es futballbajnokságban.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC-Pápai Perutz Fc

0:3 (0:1)

Balatonfüred, 1200 néző. Jv.: Czinder I. Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger (Reznyák), Fekete (Ódor), Imre, Miskei, Tóth G., Sergő, Kós (Vass), Krén (Mátó), Lattenstein, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Pápai Perutz FC: Simon - Venczel (Szedlacsek), Horváth T., Baldauf (Mészáros), Somogyi, Böröczky, Bolla (Nagy), Kovács Sz., Szép (Udvardi), Domján, Szalai (Györkös). Edző: Marton Miklós.

Kiállítva: Bolla Gergő (a kispadról, 94.)

A fürediek (elöl Lattenstein Norbert) nagyon gyenge napot fogtak ki
Fotó: Penovác Károly

Óriási érdeklődés előzte meg és övezte a rangadót, amelyen fél szezonra való szurkoló, több mint ezer ember gyűlt össze a balatonfüredi sporttelepen. Rengetegen érkeztek Pápáról, a rendkívül lelkes vendégdrukkerek dobbal, görögtűzzel és petárdával is készültek az összecsapásra.

A mérkőzés voltaképpen a bajnoki címről szólt: az éllovas, a szezonban még veretlen BFC és a tőle mindössze egyetlen ponttal lemaradó Perutz FC csatájának tétje egyértelműen az aranyérem és az NB III-as feljutás volt.

A felek nem estek egymásnak, ennek ellenére nagyon korán vezetéshez jutottak a pápaiak.

Ehhez kellett egy nagyon szép csel (Venczel játszotta át magát a bal oldalon, a partvonal mellett a becsúszó Krénen), valamint a hazai védelem rendezetlensége. A villámgyors támadás szép gól hozott, Baldauf passza után Szép Dániel helyezett a kapu jobb oldalába, 5. perc: 0:1.

A folytatásban fölénybe került a Pápa, Somogyi végezhetett el szabadrúgást 17 méterről, labdája a sorfalról pattant ki. A Balaton-partiak nem tudták birtokolni a labdát, még kisebb helyzetig sem jutottak, sőt egy hazai szöglet után a vendégek kerültek majdnem ziccerbe. Marton Miklós fiai sokkal élesebben és keményebben futballoztak, mint vetélytársuk.

A Perutz FC uralta a középpályát, s ezzel a játékot, a hazaiaktól egyedül Lattensteinnek voltak értékelhető megmozdulásai. Igaz, a fürediek kreatív játékosait nem sikerült megjátszani.

A 30. percben Imre lövését blokkolták a vendégek, nagyobb lehetősége nem akadt a BFC-nek az első játékrészben.

A szünet esélyt kínált a füredieknek arra, hogy összekapják magukat. Lehet, így is lett volna, ám a Perutz FC a fordulás után rögtön betalált.

Az újabb villámgyors, baloldali akció végén ismét Szép Dániel vette be Fogarasi hálóját, 46. perc: 0:2.

Igyekezett rögtön válaszolni a Füred, Kós lövését Simon védte.

Ezután azonban nem jöttek a hazai rohamok, a pápaiak magabiztosan és szervezetten futballoztak. Beszédes Sándor igyekezett frissíteni csapatán, ám nem sikerült beindítani a támadójátékot. A BFC a folytatásban is vérszegényen és ötlettelenül focizott. A Perutz FC könnyedén verte vissza a próbálkozásokat, a vendégek jól zártak vissza, a felíveléseknél pedig esélyt sem adtak a házigazdának.

A Balaton-partiak becsülettel harcoltak, ám inkább a kontrákra berendezkedő Pápa volt veszélyes. A hosszabbításban a vendégek fel is tették a koronát teljesítményükre, az egész meccsen remeklő Somogyi indította az akciót, amelyet Szedlacsek Balázs fejezett be, 94. perc: 0:3.

A megye I mezőnyének két kiemelkedő csapata csapott össze a szezon rangadóját. Váratlan volt, hogy végül nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Az ősszel Pápán győző fürediek ezúttal rendkívül visszafogottan futballoztak, míg a pápaiak haraptak. A két csapat mentalitásában nagy volt a különbség.

Meg kell jegyezni, hiába volt Füreden a meccs a Perutz FC otthon érezhette magát, hiszen fantasztikus biztatás kapott szép számmal érkező szurkolóitól.

Beszédes Sándor: - Ilyen gyengén még edzésen sem láttam futballozni csapatomat. Teljesen megérdemelt a Pápa sikere. A vendégek mindent megtettek a győzelemért, komoly érték, hogy ilyen szurkolóik vannak. Mi csak magunkat okolhatjuk, nagyon passzívan játszottunk, talán csak 10-15 perc volt értékelhető tőlünk a második félidőben.

Marton Miklós: - Nagyon jókor jöttek a gólok. A Fürednek nem volt helyzete, egyedül a pontrúgásaik tartogattak veszélyt, de jól levédekeztük ezeket. Kontrából még több gólt is rúghattunk volna.

A többi mai meccsen: Fűzfői AK-Úrkút SK 1:0 (1:0), Péti MTE-Ajka Kristály 0:2 (0:0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!