Sport

2017.03.08. 09:11

A veronai buszbalesetben elhunyt társukról is megemlékeztek

Veszprém - Ötvenhét klub közel hatszáz diákja szerepelt a Veszprém Arénában rendezett kyokushin karate diákolimpia országos döntőjében. Több megyei dobogós helyezés is született.

Horváth Gábor

Az országos finálét a Veszprémi Fitt SE és a Várpalotai Főnix Dojo bonyolította le. A résztvevők küzdelemben és formagyakorlatban (kata) mérték össze tudásukat.

Az esemény azzal kezdődött, hogy a megjelentek megemlékeztek egykori társukról, a veronai buszbalesetben elhunyt karatésról, Vörös Balázsról.

Megnyitó beszédében dr. Kovács Zoltán államtitkár kiemelte: a karatésok nemcsak sportágat, hanem életformát is választanak, hiszen ez az elfoglaltság rengeteg értéket közvetít és tanít.

Kovács Zoltánra ezután karddal „támadtak", a bujutsu-kai kenshin-ryu bemutató keretében egy almát vágtak ketté az államtitkár tenyerében.

A fiatalok hat tatamin mérették meg magukat, a nézők remekbe szabott formagyakorlatokat és kemény küzdelmeket láthattak. A legkisebbeknél, a gyermek kategóriákban a szépen kivitelezett technika játszotta a főszerepet, meg az idősebbek mezőnyében már az erő is fontos volt a sikerhez. A junioroknál a résztvevők az Európa-bajnokságra való kijutásról is döntöttek, nem mellékesen a jó szereplés plusz felvételi pontokat jelent a továbbtanulásnál.

Veszprém megyei eredmények, első helyezés: Kis Mónika (VBSK Főnix Dojo, Várkerti Általános Iskola), gyerek I. női 29 kg. Balogh Botond (VBSK Főnix Dojo, Várkerti), serdülő férfi 70 kg. Szigeti Panna (Griff SE, Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola), gyerek II. női +45 kg. Második helyezés: Ludszky Tamás (VBSK Főnix Dojo, Várkerti), gyerek II. férfi 45 kg.

A nézők kemény küzdelmeket láthattak a kyokushin karate diákolimpia országos döntőjében Fotó: Pesthy Márton

Harmadik helyezés: Mórocz Szonja (VBSK Főnix Dojo, Várkerti iskola), gyerek I. női 35 kg. Benkő Ármin (Griff SE, Tarczy Lajos Általános Iskola), ifjúsági férfi 55 kg. Major Bence (Griff SE, Türr István Gimnázium és Kollégium), gyerek II. férfi 55 kg. Gödri Barnabás (Griff SE, Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola), serdülő férfi 42 kg. Cheyenne Docter (Griff SE, Petőfi Sándor Gimnázium), junior női 60 kg. Ludszky Tamás (VBSK Főnix Dojo, Várkerti Általános Iskola), gyerek II., kata.

Negyedik helyezés: Körmendi Adrián (VBSK Főnix Dojo, Gastroker Vendéglátóipari és Kereskedelmi Szakgimnázium), junior férfi, 70 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!