Sport

2017.03.22. 15:25

Dózsások szumó-és birkózóérmei

Veszprém - Értékes érmeket szereztek a Veszprémi Dózsa SK birkózói, akik két sportágban is eredményes negyedévet zártak.

Horváth Gábor

A birkózók gyakran próbálják ki magukat szumóban, így tettek most a dózsások is. Krepsz Martin plusz 100 kg-ban megnyerte az U-16-os válogatóversenyt, egy korosztállyal feljebb, U-18-ban pedig bronzérmet szerzett. Testvére és csapattársa, Krepsz Botond nagyon sűrű mezőnyben nem tudta beverekedni magát a legjobb négy közé a 66 kg-ban, de számára is hasznos volt az erőpróba.

A folytatásban Krepsz Martin a kaposvári kadet válogatóversenyen, a plusz 100 kg-osok mezőnyében két sikerrel kezdett, a döntőbe azonban nem tudott bejutni, bronzérmet akasztottak a nyakába.

A Veszprémi Dózsa SE-sek jól dolgoztak az elmúlt időszakban
Fotó: VDSE

A II-III. korcsoportos leány birkózó diákolimpiának Pestszentimre adott otthont, a Veszprémi Dózsát Szabó Tamara képviselte.

Nem is akárhogyan, a 46 kg-osok között bátran és remekül birkózott, nem sok hiányzott neki a fináléhoz. A döntőbe jutásért zajló mecs-csen óriási csatában kapott ki, de így is nagyon büszke lehet a megszerzett bronzéremre.

A dózsás fiatalokat Faragó Zsolt és Izsák Károly készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!