Sport

2016.11.09. 16:43

Törteli: előre az álmok útján!

Székesfehérvár, Veszprém - Magyar bajnoki címért lép ringbe a veszprémi származású ökölvívó szombaton azon a profi gálán, amelyen többek között Kokó fia is szerepet kap.

Horváth Gábor

Törteli Balázsé lesz az egyik címmérkőzés a Félix Promotion székesfehérvári bokszgáláján, amelyet szombaton rendeznek meg.

A veszprémi származású bokszoló, aki a profik között kilenc győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik, váltósúlyú magyar bajnoki címért csatázik, ellenfele Mizsei György (24 győzelem, 19 vereség) lesz.

A Székesfehérváron élő, 24 esztendős Törteli pályafutásának fontos állomása lesz a meccs, hiszen a kiváló bokszoló először lép kötelek közé címmérkőzésen. Az ellenfél is érdekes, a korábbi kisválósúlyú EBU-EU bajnok Mizsei fiatal kora (22 éves) ellenére tapasztalt öklöző. Édesapját, idősebb Mizsei Györgyöt senkinek sem kell bemutatni a magyar bokszban, az 1992-es barcelonai olimpián bronzérmes volt.

Törteli Balázs nagy csatára és győzelemre készül (Fotó: archív)

- Mizsei Gyuri remek bunyós, jó küzdelemre számítok, biztos, hogy ő is nagyon szeretné ezt az övet. Úgy gondolom, kemény csata lesz, a célom továbbra is a győzelem - nyilatkozta Törteli Balázs, aki hangsúlyozta: egy álma válik valóra azzal, hogy országos bajnoki címért bokszolhat.

A székesfehérvári, televízió által is közvetített gála programja több izgalmas csatát ígér.

Az esten nem mellesleg szerepet kap Kovács Kokó István idősebb fia, Kovács Bence is, aki a Kovács Zoltán-Cosmas Cheka Európa-bajnoki címmérkőzés WBO által delegált ringbírója lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!