Sport

2016.08.05. 10:18

Elmarad az öbölátúszás - augusztus 14-ére halasztják

Balatonfüred, Tihany - Eredetileg vasárnap délelőtt rendezték volna az idei IloveBalaton Öbölátúszást, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt kénytelenek augusztus 14-re halasztani a szervezők a versenyt.

Heffler Péter

- Az időjárás sajnos keresztbe húzta számításainkat. Hiába vártuk teljes készenlétben a hétvégi versenyt, az időjárás közbeszólt. Az OMSZ-szal és a vízi rendészettel történt egyeztetés során sajnos semmilyen kérdőjel nem merült fel, teljesen egyértelmű az összes előrejelzés alapján, hogy a versenyt nem tudjuk megtartani az augusztus 7-ei főidőpontban. Oka, hogy pénteken 18-19 óra körül a balatoni régiót eléri egy hidegfront, amely vasárnap egész nap 40 km/órás szelet eredményez.

A versenyt egyébként maximum 20 km/h szélben engedik csak elrajtolni – áll a verseny honlapján olvasható közleményben. Az idei öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között rendezik majd, és lehetőség lesz 800, 1500 és 3800 méteren is tempózni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!