Sport

2016.02.01. 12:30

Futsal Eb - Kemény meccsel kezd a magyar válogatott

Veszprém - A világranglista éllovasa ellen lép pályára a magyar futsal-válogatott az Európa-bajnokság nyitányán. A kedd esti meccsen egy veszprémi játékos is szerepet kap. Spanyolország lesz a mieink ellenfele, a belgrádi futsal Európa-bajnokság nyitónapján.

Horváth Gábor

A magyar válogatott, amelynek az 1. FC Veszprémből Németh Péter is tagja, természetesen az esélytelenek nyugalmával készül az összecsapásra, ugyanakkor csapatunknak komoly tervei vannak az Eb-n.

- A spanyolokkal szemben óriási a hátrányunk, de nem- egyszer előfordult már, hogy az esélytelenebb csapat nyert. Ha a játékosok nem hiszik el, hogy van keresnivalónk, akkor baj van. Le kell csapni a lehetőségekre, hátha ellenfelünk épp nem fog ki jó napot - válaszolta érdeklődésünkre Madarász János magyar válogatottsági csúcstartó, a veszprémi futsalosok vezetőedzője.

- Spanyolországban jó 15 évvel ezelőtt megreformálták a sportágat, sok pénzt fektettek be, és egy fantasztikusan működő rendszert építettek fel. Az ország ugyanolyan futsalnagyhatalom, mint nagypályás futballban. Rengeteg a tehetség, az edzők pedig nagyon képzettek - fogalmazott a szakember.

Rábl János (balra) és Szeghy Szabolcs az Európa-bajnokságra készülő futsalválogatott edzésén (Fotó: MTI)

Ahogyan korábban Németh Péter lapunknak elmondta, a magyar csapat a spanyolok elleni tisztes helytállás mellett a másik csoportmeccset igazi rangadónak tekinti.

Csütörtökön Ukrajna lesz az ellenfelünk, s ha sikerül nyerni, az valószínűleg továbbjutást ér. Ez a mieink célja.

- Az ukránok szintén bombaerős társaság, olyan, amely minden meccs előtt igazán hiszi, hogy képes nyerni. Emellett azonban rapszodikus a teljesítményük. Igazi ki-ki meccset várok, eddig is sikerült szoros találkozókat vívni velük, bízom benne, hogy ezúttal mi jövünk ki győztesen a csatából - mondta Madarász János, aki játékosával kapcsolatban megjegyezte: Németh rendkívül rutinos futsalos, emellett nagyon kreatív is. Utóbbit azonban valószínűleg nem csillogtathatja meg, mert elsősorban a védekezés, a válogatott stabilitásának erősítése lesz a feladata.

Ami a veszprémieket illeti, a csapat a bajnoki szünetben is folytatja a munkát. Madarász megjegyezte: együttesét képesnek tartja a dobogós hely megszerzésére, de ehhez az is kell, hogy a folytatásban elkerüljék őket a sérülések és az eltiltások.

Az eddigi kilenc futsal- Eb-ből hatot a spanyolok nyertek, a címvédő jelenleg Olaszország. A magyar válogatott most vesz részt harmadszor kontinenstornán, eddig nem sikerült meccset nyernünk. A csoportkörben kedden 21 órai kezdettel Spanyolországgal, csütörtökön ugyanekkor Ukrajnával találkozunk. Az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. Ha továbblépünk, Szerbia, Portugália vagy Szlovénia lehet az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!