Sport

2016.01.20. 16:55

Haladás-FC Ajka: nagy pofon Szombathelyen

Ajka, Szombathely – Alakul az FC Ajka játékoskerete, miközben az NB II-es labdarúgócsapat nagy pofonba szaladt bele első osztályú ellenfele otthonában.

Horváth Gábor

Haladás-FC Ajka 6:1 (2:0)
Szombathely. Haladás: Gyurján (Rózsa, 62.) – Angyal, S. Wils (Jánvári, 46.), Jagodics M., Bosnjak – Iszlai (Petró, 46.), T. Wils (Nagy P., 46.) – Gyürki (Kaufmann, 46.), Németh (Batarelo, 46.), Halmosi (Ugrai, 46.) – Gaál (Popin, 46.). Edző: Mészöly Géza.
FC Ajka: Gőcze (Jánosa, 46.) – Pál, Jagodics B., Dobsa, Gunther – Stieber, Szilvási, Kollega (Bölcsföldi, 72.), Olasz (Bene, 72.) – Zámbó (Zsirai, 60.), Major (Sowunmi, 60.). Edző: Székely Tibor.
G.: Iszlai (14., 11-esből), Németh (28.), Kaufmann (48.), Ugrai (58., 68.), Petró (81.), illetve Olasz (61.)

A múlt hétvégén az NB III-as Tatabányát legyőző FC Ajka szerdán újabb edzőmérkőzést játszott. Eredetileg a felek Ajkán találkoztak volna, de az élvonalban szereplő szombathelyiek kérésére végül a Veszprém megyei csapat utazott.

A szombaton még pályára lépő Sándor Istvánnal szerződést bontott a klub, így ő érthetően már nem szerepelt a csapatban, míg Szilvási Zoltán próbajátékosként öltötte magára az ajkai mezt.

A vendégek rögtön a meccs elején hátrányba kerültek, a veszprémi nevelésű Iszlai Bence 11-esből talált a kapuba. Az első félidőben még egyszer zördül Gőcze hálója, szünet után viszont szinte tetszés szerint lőtte góljait a sokkal jobb erőben lévő Haladás. A Veszprém megyeiek Olasz révén szépítettek.

Az FC Ajka szombaton (11.00) a megye I-es Devecser ellen lép pályára, emellett hétvégén a gyirmóti Alcufer-kupa teremtornán is szerepel.

Székely Tibor: - Az első félidő rendben volt. Kihagytuk helyzeteinket és kaptunk egy számunkra érthetetlen 11-est. A második félidőben a túlélés volt a cél, hiszen jelenleg kemény edzésmunkát végzünk. A folytatásban tovább dolgozunk céljaink elérése érdekében, sok sikert kívánunk a Haladásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!