Sport

2015.12.23. 18:34

Tisztes palotai helytállás - Európa-bajnokságon szerepeltek a Főnix Dojo tehetségei

Várpalota - Becsülettel helytállt a Lengyelországban rendezett U16-os és U22-es Európa-bajnokságon a várpalotai Főnix Dojo két tehetsége: Vancsek Dávid és Ludszky Zsolt.

Szabó Péter Dániel

Még szeptember végén, a Cegléden megrendezett nemzetközi kyokushin karate versenyen derült ki, hogy a saját korcsoportjában egyaránt kitűnően szereplő két várpalo-tai karatéka Magyarországot képviselve részt vehet a lengyelországi kontinensviadalon. A közelmúltban rendezett rangos viadalon az ünnepélyes megnyitó után a formagyakorlatokkal indult a prog-ram. Ludszky Zsolt a kötelező katák közül ugyan jót kapott, ám sajnos a kieséses rendszer nem adott lehetőséget a további szereplésre, az ellenfelét jobbnak látták a bírók. Aztán Vancsek Dávid került sorra, a fiatal tehetség egy román versenyzővel került össze a nyolc közé jutásért. Dávid első nemzetközi versenyén jól küzdött, nem játszott alárendelt szerepet, ám bírói döntéssel a román fiú jutott tovább. A várpalotai sportoló teljesítményét dicséri, hogy ellenfele egészen a dobogó harmadik fokáig jutott.

A küzdelmeknél Zsolt is jól indult, spanyol ellenfelét meggyőző fölénnyel verte és került be a legjobb nyolc közé.

Vancsek Dávid és Ludszky Zsolt nem vallott szégyent a lengyelországi kontinensviadalon
Fotó: Pintér László

Az elődöntőbe jutásért azonban a későbbi győztes azeri versenyző volt az ellenfele. Ludszky Zsolt állta a sarat, kiválóan küzdött, az azeri karatéka azonban valamivel aktívabb volt, így bírói döntéssel ő mehetett tovább. A magyar csapat legjobb eredménye így is a várpalotai fiatalember nyolc közé jutása volt, azaz joggal jár a gratuláció neki és felkészítőinek is.

A várpalotai Főnix Dojo egyébként a közelmúltban Várpalotán is rangos versenyt rendezett. Az immár harmadik alkalommal megszervezett Palota-kupán a megjelent versenyzőket, edzőket és szurkolókat Németh Tibor, a Várpalotáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

A mezőny ezúttal is igen erős volt. Húsz klubból összesen 218 sportoló érkezett Várpalotára, s több mint 270 versenyszámban mérték össze tudásukat a résztvevők, ami nagy terhet rótt a szervezőkre. Szépszámú közönség volt kíváncsi a szebbnél szebb formagyakorlatokra és a sportszerű, kemény küzdelmekre. A palotai versenyről mindenki éremmel és az alkalomhoz illő oklevéllel térhetett haza, a győztesek pedig formatervezett kupával gazdagodtak.

Harmadik hely a csapatversenyben

A házigazda Főnix Dojo csapata 22 versenyzővel képviseltette magát a III. Palota-kupán. Az összesített csapatversenyben a harmadik helyen végeztek, de egyéni összevetésben is szép eredményeket hozott a palotai különítmény. Ezek közül kiemelkedik Balogh Botond, Körmendi Adrián, Ludszky Tamás és Radnai Viktor két-két aranyérme, de első helyen zárt Burján Hédi, Csákány Noémi, Kis Mónika, Nasta Roland, Papp Dániel, Schwarcz Barnabás és Vancsek Dávid is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!