Sport

2015.09.18. 13:03

BL-nyitány: csak a Veszprém jusson be a négy közé

Kétségtelen, hogy nem most vagyunk az idény legjobb formájában, azonban ez még korai is lenne. Ettől függetlenül Lengyelországban is a győzelmet célozzuk meg.

B. Virág Rita

Hangsúlyozta Carlos Ortega, az MVM Veszprém spanyol szakvezetője, akit többek között arról kérdeztünk, mit gondol a Bajnokok Ligája új lebonyolítási rendszeréről.

- Nagyon erős csoportok alakultak ki, ami azt jelenti, sokkal nehezebb mérkőzések várnak ránk, mint korábban. Az új szisztémának köszönhetően nincsenek könnyű ellenfeleink. Úgy vélem, akkor van a legnagyobb sanszunk bejutni a kölni négyes döntőbe, ha a nyolcasban az első két hely valamelyikén végzünk.

- Eszerint a hazai kötelező győzelmek mellett sorsdöntőek lehetnek az idegenbeli összecsapások is.

- Valóban, s emiatt sem szabad félvállról vennünk a szombati első BL meccsünket sem. A Plockon kívül a francia PSG, a német Flensburg, a Kiel, de a horvát Zágráb is komoly játékerőt képvisel. Ezek az együttesek bárhol bárkit képesek legyőzni. Komolyan fel kell készülnünk minden összecsapásra.

Az MVM Veszprém alakulata ilyen erős kerettel soha nem rendelkezett, a BL egyik favoritjaként emlegetik az Ortega legénységet
Fotó: MVM Veszprém

- Idegenben kezdik a szereplést. A Wisla Plockról azt mondják, hazai, fanatikus közönsége előtt bármire képes lehet.

- A nyáron néhány poszton beerősített a Plock. Remek spanyol kapusa van, és sikerült leigazolniuk a fiatal orosz tehetséget, Zsitnyikovot is, aki már most az egyik legnagyobb sztárja a társaságnak. A lengyelek remekül indulnak és a ziccereiket is jó százalékban értékesítik, ezzel a fegyverükkel meccseket is képesek eldönteni. A védekezésünkre most is nagy hangsúlyt kell fektetni, ha győztesen szeretnénk elhagyni a pályát.

- Hogy halad az újak beépítése?

- Többször elmondtam már, időre van szükségünk. Két külföldi játékosról van szó, akiknek minden új, minden idegen. Először is alkalmazkodniuk kell a veszprémi közeghez, s ehhez muszáj nekik időt adni. Szerintem a karácsony utáni időszakra ebben is nagyot lépünk előre.

- Meg merné tippelni, melyik az a négy csapat, amely az idén eljut Kölnbe?

- Csak a Veszprém legyen ott. A szezon kezdete óta csak ezen jár az eszem, csak ezen dolgozunk. A másik három viszont teljesen mindegy.


Az A csoport beosztása: MVM Veszprém, THW Kiel (német), Flensburg (német), Paris Saint Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Celje (szlovén), Besiktas (török), Wisla Plock (lengyel).

 


Rövidhírek

A Szeged is az erősebb ágon

A másik magyar csapat, a MOL-Pick Szeged alakulata a B jelű nyolcasba kapott besorolást. A továbbjutás elvárható, hiszen hatan kerülnek be a nyolcaddöntőbe, de Juan Carlos Pastor gárdája azért ennél sokkal többre is képes lesz. A B jelű csoport: Barcelona (spanyol), Tauron Kielce (lengyel), KIF Kolding (dán), IFK Kristianstad (svéd), HC Vardar (macedón), MOL-Pick Szeged, Rhein Neckar Löwen (német), Montpellier AHB (francia).

Iman Jamali öt gólig jutott

A svéd bajnok Kristianstad, ahol Iman Jamali is légióskodik, már le is játszotta első BL meccsét, a dán Kolding ellen. Jamaliék kisebb bravúrt hajtottak végre, hiszen a vártnál simábban fektették két vállra a dánokat (33:26). A magyar átlövő öt gólig jutott.

Kiszámíthatatlan hatosok

A gyengébb ágon megjósolhatatlan, ki tud majd továbbjutni a nyolcaddöntőbe. A beosztás. C csoport: Csehovszki Medvegyi (orosz), La Rioja (spanyol), Meshkov Brest (belorusz), Porto (portugál), Vojvodina (szerb), Presov (szlovák). D csoport: Elverum (norvég), Schaffhausen (svájci), Metalurg (macedón), Skjern (dán), Zaporozsje (ukrán), Baia Mare (román).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!