Sport

2015.06.22. 18:57

Az utolsó száz méter

Váratlanul ment el, szinte elfutott közülünk. Lefutotta földi léte utolsó száz méterét, de bizonyára az égből letekintve továbbra is az atlétika szerelmese marad, és tovább rója a köröket.

Olvasó

Az atlétikapályán hagyott itt minket, ahol élete nagy részét töltötte. Remek sprinter és távolugró volt, majd elismert sportvezető. A sport határozta meg az életét, példát mutatott tevékenységével. A veszprémi szenior atlétika meghatározó egyéniségeként sportolt és aktív szervező volt. Pályafutását sérülések hátráltatták, de mindannyiszor visszatért a pályára, nem tudott élni a sport, a futás nélkül. Segítette társait a felkészülésben, intézte a versenyekre történő nevezéseket, rendszeresen tudósított is azokról, részt vett a hazai atlétikai események lebonyolításában, a szenior csoport vezetője volt. Két hete még a Balaton Bajnokságon versenybíráskodott. Megjelenése a távolugró-nekifutónál elegáns, tekintélyt parancsoló és egyben nagyon emberi volt. A szabályok betartására nagyon ügyelt, és sokszor hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat. Mindig kiállt az elvei mellett, egy jó ügyért bármilyen konfliktust felvállalt. A veszprémi sportélet meghatározó, aktív tagját veszítettük el, Tungli József emlékét megőrizzük. Kedves Jóska, szeretettel gondolunk rád!

Németh Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!