Sport

2015.05.12. 13:43

Brassay Réka győzött a duatlon ob-n - Káptalantóti újra kiváló házigazdának bizonyult

Két Veszprém megyei sportoló is dobogóra állhatott a rövidtávú duatlon országos bajnokságon: Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója aranyérmet szerzett, míg az ajkai Hubai Tímea (VTE) bronzérmet vehetett át.

B. Virág Rita

Sorrendben kilencedik alkalommal adott otthont Káptalantóti a duatlonosok sprinttávú ranglista versenyének, amely egyben a rövidtávú országos bajnokság is volt. Szép számú mezőny gyűlt össze, hiszen összesen 240 sportoló nevezett az erőpróbára.

– A káptalantóti lakosok és az önkormányzat felejthetetlen vendéglátásban részesített bennünket, Csom Károlyné polgármester asszony vezetésével – kezdte Fodor András, a viadal főszervezője. – Azt hiszem, mindenki jól érezte magát, ráadásul a verseny színvonalára sem lehetett panasz. Szeretném azt is hozzátenni, hogy az ország egyik legszebb pályája ez – a tanúhegyekkel övezett Tapolcai-medencében igazi élmény sportolni – összegzett a sportvezető.

A megméretésre egészen gyermek korosztálytól lehetett nevezni, természetesen a különböző kategóriákban más-más versenytávot kellett teljesíteni. A rövidtávú ob távja a felnőtteknél: 10 kilométer futás, 40 kilométer kerékpározás, majd újabb öt kilométeres futás volt.

A veszprémi Brassay Réka (százas rajtszámmal) magabiztos győzelmet aratott Káptalantótiban (Fotó: Veszprémi Triatlon Egylet)

A nők abszolút versenye remek megyei eredményekkel zárult. A dobogó legfelső fokát Brassay Réka, a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója foglalhatta el, aki meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Harmadik helyen az ajkai Hubai Tímea (VTE) ért be.

A férfiak abszolút vetélkedésében a veszprémi Rónaszéki Balázst kell kiemelnünk, aki ötödikként végzett. Viszont saját korcsoportját, a 30-34 évesekét megnyerte, ugyanitt pedig ezüstérmes lett Burján Jenő, a veszprémi SÉF iskola testnevelője.

A 35-39 évesek között pedig a második helyen zárt a veszprémi Kavalecz Gábor.

A hölgyeknél a 30-34 évesek között Hubai Tímea volt a legjobb. A 35-39 éveseknél természetesen Brassay Réka nyakába került az aranyérem.

A senior nőknél, a 40-44 évesek korosztályában a balatonkenesei Kelemen Nóra érdemelt ki ezüstérmet.Sprinttávon is remek eredmények születtek, ahol öt kilométeres futás, 20 kilométeres bringázás és 2.5 kilométeres futás volt az előírt penzum.

A férfiak 35-39 évesek korcsoportjában második lett a veszprémi Tóth Péter. A senior 2-es kategóriában pedig a pápai Györgyi Péter volt a legjobb, íg a senior 3-ban a tapolcai Mohos Imre kapta az aranyérmet.

A nőknél a 35-39 évesek között a pápai Nehéz Andl Kinga állhatott a dobogó legfelső fokára.

 

Pazar vendéglátásban volt részük

A káptalantóti lányok, asszonyok semmit sem bíztak a véletlenre. Lángossal, gulyással látták vendégül a sportolók hadát, akik egyet értettek abban, hogy jövőre sem hagyják ki a csodás hangulatú viadalt. A jubileumi, tizedik versenyre már megkezdődtek az előkészületek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!